02 mar 2016 20:50

02 mar 2016 20:50

Ekeroth ny ledare för Socialdemokraterna

MARIESTAD

Det var aldrig något snack om saken.
Ida Ekeroth blir ny ledare för Socialdemokraterna i Mariestad.
– Skönt att ha hela partiet bakom sig och bli enhälligt vald, säger hon.

På onsdagskvällen hade Mariestads arbetarekommun sitt årsmöte och i samband med detta röstade Socialdemokraterna fram en ersättare till Marianne Kjellquist. En av kommunens högsta politiker, tillika oppositionsråd, väljer självmant att ta ett steg tillbaka.

Nu lämnar 70-åringen över till en betydligt yngre förmåga. Ida Ekeroth, 24, valdes till ny kommunalrådskandidat och är den som ska styra partiets skuta i framtiden.

– En lärorik och spännande resa väntar och det känns väldigt bra att bli vald. Jag har ju talat med valberedningen tidigare och visste att jag var en av kandidaterna. Och på senare tid har jag märkt att stödet från partikamraterna och olika föreningar varit stort, säger hon.

Suttit i skatteutskottet

Ekeroth har varit fullmäktigeledamot i Mariestads kommun de senaste sex åren. I fjol testade hon på att sitta i riksdagens skatteutskott under tre månader. Nu väntar en 80-procentig tjänst i stadshuset, och därmed får Ekeroth avsluta sin nuvarande tjänst som handläggare på Migrationsverket.

– Med tanke på att jag är ung och kvinna känns det som att jag alltid får jobba underifrån. Men jag ska göra allt för att driva våra frågor och visa att vi kan föra en bättre politik än majoriteten. Välfärdspolitiken är något jag värnar om, säger hon.

Marianne Kjellquist känner sig trygg med sin ersättare och påpekar samtidigt att Ida Ekeroth ska jobba i nära samarbete med Janne Jansson.

”Lång erfarenhet”

– Ida har en lång erfarenhet från SSU och har dessutom en gedigen högskoleutbildning. Janne har stor arbetslivserfarenhet och är även fackligt kunnig. Tillsammans har de en samlad kunskap som partiet kommer att dra nytta av, säger Kjellquist.

Ida Ekeroth tillträder på posten den 1 maj.

På onsdagskvällen hade Mariestads arbetarekommun sitt årsmöte och i samband med detta röstade Socialdemokraterna fram en ersättare till Marianne Kjellquist. En av kommunens högsta politiker, tillika oppositionsråd, väljer självmant att ta ett steg tillbaka.

Nu lämnar 70-åringen över till en betydligt yngre förmåga. Ida Ekeroth, 24, valdes till ny kommunalrådskandidat och är den som ska styra partiets skuta i framtiden.

– En lärorik och spännande resa väntar och det känns väldigt bra att bli vald. Jag har ju talat med valberedningen tidigare och visste att jag var en av kandidaterna. Och på senare tid har jag märkt att stödet från partikamraterna och olika föreningar varit stort, säger hon.

Suttit i skatteutskottet

Ekeroth har varit fullmäktigeledamot i Mariestads kommun de senaste sex åren. I fjol testade hon på att sitta i riksdagens skatteutskott under tre månader. Nu väntar en 80-procentig tjänst i stadshuset, och därmed får Ekeroth avsluta sin nuvarande tjänst som handläggare på Migrationsverket.

– Med tanke på att jag är ung och kvinna känns det som att jag alltid får jobba underifrån. Men jag ska göra allt för att driva våra frågor och visa att vi kan föra en bättre politik än majoriteten. Välfärdspolitiken är något jag värnar om, säger hon.

Marianne Kjellquist känner sig trygg med sin ersättare och påpekar samtidigt att Ida Ekeroth ska jobba i nära samarbete med Janne Jansson.

”Lång erfarenhet”

– Ida har en lång erfarenhet från SSU och har dessutom en gedigen högskoleutbildning. Janne har stor arbetslivserfarenhet och är även fackligt kunnig. Tillsammans har de en samlad kunskap som partiet kommer att dra nytta av, säger Kjellquist.

Ida Ekeroth tillträder på posten den 1 maj.