25 feb 2016 15:26

25 feb 2016 20:13

Är ni drabbade av en bedragare?

HALLÅ DÄR...

...Jan Rask, som är med i Nattvandrarna Mariestad.

– Ja, tyvärr är det så. Nattvandrarna Mariestad är en organisation som försöker vara ett vuxenstöd för ungdomarna. Vi vill synas på stan som ett stöd för ungdomarna. Men nu är det en bluffare som använder sig av vårt namn och försöker tigga pengar.

Hur har det gått till?

– Den här mannen, som tydligen kallar sig Anders, ringer runt till folk och tigger pengar i vårt namn. Han säger sig söka sponsring till Nattvandrarna.

Är det någon som nappat och gett bidrag?

– Inte vad jag vet. Men vi vill gärna uppmana folk att vara på sin vakt. Vår organisation arbetar inte på det här sättet och vi har polisanmält beteendet. Förhoppningsvis kan polisen få tag i den personen som utnyttjar vårt goda namn för sitt eget syfte.

Har han inte uppgett något kontonummer att sätta in pengarna på?

– Nej, det har nog inte kommit så långt vad jag förstår.

– Ja, tyvärr är det så. Nattvandrarna Mariestad är en organisation som försöker vara ett vuxenstöd för ungdomarna. Vi vill synas på stan som ett stöd för ungdomarna. Men nu är det en bluffare som använder sig av vårt namn och försöker tigga pengar.

Hur har det gått till?

– Den här mannen, som tydligen kallar sig Anders, ringer runt till folk och tigger pengar i vårt namn. Han säger sig söka sponsring till Nattvandrarna.

Är det någon som nappat och gett bidrag?

– Inte vad jag vet. Men vi vill gärna uppmana folk att vara på sin vakt. Vår organisation arbetar inte på det här sättet och vi har polisanmält beteendet. Förhoppningsvis kan polisen få tag i den personen som utnyttjar vårt goda namn för sitt eget syfte.

Har han inte uppgett något kontonummer att sätta in pengarna på?

– Nej, det har nog inte kommit så långt vad jag förstår.