23 feb 2016 09:44

23 feb 2016 09:53

Slog och hotade personalen

MARIESTAD

Under måndagen var det bråkigt vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn i centrala Mariestad.

Vid 14-tiden ska en ur personalen ha blivit slagen och knuffad när denne ingrep vid ett bråk mellan flera ungdomar. Den anställde blev slagen i bröstet och även hotad till livet av den misstänkte som är i 18-årsåldern.

Vid ettiden natten mot tisdagen var det återigen stökigt på boendet. En polispatrull fick rycka ut till platsen sedan en 15-åring slagit sönder glas i köket, samt vält omkull stolar och bord.

En ur personalen – den här gången en annan individ – blev då hotad när 15-åringen hade en glasskärva i handen. 15-åringen misstänks för olaga hot och skadegörelse. Situationen avvärjdes när de andra ungdomarna på boende hjälpte till.

Vid 14-tiden ska en ur personalen ha blivit slagen och knuffad när denne ingrep vid ett bråk mellan flera ungdomar. Den anställde blev slagen i bröstet och även hotad till livet av den misstänkte som är i 18-årsåldern.

Vid ettiden natten mot tisdagen var det återigen stökigt på boendet. En polispatrull fick rycka ut till platsen sedan en 15-åring slagit sönder glas i köket, samt vält omkull stolar och bord.

En ur personalen – den här gången en annan individ – blev då hotad när 15-åringen hade en glasskärva i handen. 15-åringen misstänks för olaga hot och skadegörelse. Situationen avvärjdes när de andra ungdomarna på boende hjälpte till.