19 feb 2016 15:22

19 feb 2016 15:22

Yves börjar på nytt i sin gamla krog

MARIESTAD: Golfklubbens restaurang får nystart

Efter renovering öppnar restaurangen på Mariestads Golfklubb på nytt – denna gång med en nygammal ägare. Några bokningar har redan kommit in, så visst verkar ryktet ha hunnit före.

Yves Milland har slutat som konsult efter fyra år och återgår nu till rötterna. Redan 1983 var han verksam på Mariestads Golfklubb. Det året byggde han restaurangen och drev den i tio år.

Många erfarenheter

Han har haft flera restauranger och en cateringfirma, men kan inte släppa det kulinariska livet bakom sig.

– Restaurangbranschen är som heroinet, man vill ha mer, säger han.

Anledningen till att han återvänder till golfklubben är att han fick en inbjudan. Passionen för golf kan säkert också ha med saken att göra.

Yves kommer att satsa på en bred kundkrets.

– Restaurangen ska inte bara vända sig mot golfare, den ska också vända sig mot Mariestadsborna.

Därför har han valt att kalla restaurangen för något mer neutralt – Sandvikens bistrot – efter den närbelägna badstranden.

I huvudsak lunch

Restaurangen ska serva golfklubben, men huvudsakligen ska det bjudas på lunch i bufféform för alla besökare. Det ska även finnas en kioskverksamhet med enklare matalternativ.

Yves har märkt att svenskar på senare tid fått mer smak för fina viner och bra mat.

– Man måste satsa på kvalitet om man vill ha kunder.

Bland annat ska han köpa in dyrt och förstaklassigt kött från Lerdala.

Temadagar

Enligt Yves planer ska det ordnas ett antal regelbundna temadagar. Onsdagar ska vara tillägnade damgolf – Afternoon green tee. På fredagar och lördagar ska det vara skaldjursbuffé respektive grillkväll. Dessutom ska det en gång i månaden vara pubafton.

Premiärdagen blir till påsk.

Yves Milland har slutat som konsult efter fyra år och återgår nu till rötterna. Redan 1983 var han verksam på Mariestads Golfklubb. Det året byggde han restaurangen och drev den i tio år.

Många erfarenheter

Han har haft flera restauranger och en cateringfirma, men kan inte släppa det kulinariska livet bakom sig.

– Restaurangbranschen är som heroinet, man vill ha mer, säger han.

Anledningen till att han återvänder till golfklubben är att han fick en inbjudan. Passionen för golf kan säkert också ha med saken att göra.

Yves kommer att satsa på en bred kundkrets.

– Restaurangen ska inte bara vända sig mot golfare, den ska också vända sig mot Mariestadsborna.

Därför har han valt att kalla restaurangen för något mer neutralt – Sandvikens bistrot – efter den närbelägna badstranden.

I huvudsak lunch

Restaurangen ska serva golfklubben, men huvudsakligen ska det bjudas på lunch i bufféform för alla besökare. Det ska även finnas en kioskverksamhet med enklare matalternativ.

Yves har märkt att svenskar på senare tid fått mer smak för fina viner och bra mat.

– Man måste satsa på kvalitet om man vill ha kunder.

Bland annat ska han köpa in dyrt och förstaklassigt kött från Lerdala.

Temadagar

Enligt Yves planer ska det ordnas ett antal regelbundna temadagar. Onsdagar ska vara tillägnade damgolf – Afternoon green tee. På fredagar och lördagar ska det vara skaldjursbuffé respektive grillkväll. Dessutom ska det en gång i månaden vara pubafton.

Premiärdagen blir till påsk.

  • Jesper Sydhagen