19 feb 2016 09:18

19 feb 2016 09:18

Stöldtrio kan få hårdare straff

TING

I november dömdes två kvinnor och en man – som gjort sig skyldiga till en rad åldringsbrott i Sverige – till fängelse i fyra år och åtta månader.

Tre av brotten skedde i Mariestad och trion misstänks ha härjat även i Skara, Lidköping och Skövde.

Kvinnorna och mannen dömdes för 35 grova stölder efter att med falska legitimationer ha lurat sig in hos äldre och stulit bland annat smycken och kontanter. Händelserna ska ha skett mellan november 2014 och mars 2015.

Tingsrättens dom överklagades till hovrätten och på torsdagen hölls slutplädering. Åklagaren yrkade på att hovrätten ska fastställa tingsrättens dom gällande skuldfrågan, men vill se ett väsentligt längre fängelsestraff. Hovrättens dom faller den 10 mars.

Tre av brotten skedde i Mariestad och trion misstänks ha härjat även i Skara, Lidköping och Skövde.

Kvinnorna och mannen dömdes för 35 grova stölder efter att med falska legitimationer ha lurat sig in hos äldre och stulit bland annat smycken och kontanter. Händelserna ska ha skett mellan november 2014 och mars 2015.

Tingsrättens dom överklagades till hovrätten och på torsdagen hölls slutplädering. Åklagaren yrkade på att hovrätten ska fastställa tingsrättens dom gällande skuldfrågan, men vill se ett väsentligt längre fängelsestraff. Hovrättens dom faller den 10 mars.