18 feb 2016 13:12

18 feb 2016 13:12

Åtal väcks mot våldsam 21-åring

TING

En 21-årig man från Mariestad åtalades på torsdagen i Skaraborgs tingsrätt.

Mannen har suttit häktad sedan den 21 december och var inledningsvis misstänkt för bland annat rån vid Fagerlid Fagerslätt i Hova den 14 oktober förra året. Åklagaren kan dock inte bevisa mannens inblandning i rånet och därmed avskrivs 21-åringen från brottsmisstanken.

Däremot åtalas Mariestadsbon på totalt nio åtalspunkter. Han är misstänkt för hot mot tjänsteman, misshandel, hemfridsbrott, skadegörelse, övergrepp i rättsak, ringa narkotikabrott, olovlig körning, olaga hot och brott mot knivlagen.

Mannen ska bland annat ha angripit två poliser och hotat en socialtjänsteman i juli respektive november förra året.

Blir kvar i häktet

Han ska även ha misshandlat en person svårt på Vadsbogatan i Töreboda i oktober. Målsäganden fick flera knytnävsslag mot ansiktet och överkroppen och förlorade medvetandet.

21-åringen förblir kvar i häktet fram till huvudförhandlingarna som genomförs den 29 februari.

Mannen har suttit häktad sedan den 21 december och var inledningsvis misstänkt för bland annat rån vid Fagerlid Fagerslätt i Hova den 14 oktober förra året. Åklagaren kan dock inte bevisa mannens inblandning i rånet och därmed avskrivs 21-åringen från brottsmisstanken.

Däremot åtalas Mariestadsbon på totalt nio åtalspunkter. Han är misstänkt för hot mot tjänsteman, misshandel, hemfridsbrott, skadegörelse, övergrepp i rättsak, ringa narkotikabrott, olovlig körning, olaga hot och brott mot knivlagen.

Mannen ska bland annat ha angripit två poliser och hotat en socialtjänsteman i juli respektive november förra året.

Blir kvar i häktet

Han ska även ha misshandlat en person svårt på Vadsbogatan i Töreboda i oktober. Målsäganden fick flera knytnävsslag mot ansiktet och överkroppen och förlorade medvetandet.

21-åringen förblir kvar i häktet fram till huvudförhandlingarna som genomförs den 29 februari.