17 feb 2016 14:05

23 feb 2016 11:30

De hotar att lämna Johannesberg

MARIESTAD: Flera hyresgäster har synpunkter på hyresnivån

Kinnekullehälsan vill utöka verksamheten på Johannesbergområdet. Men allt hänger på att man kommer överens med fastighetsägaren om hyresnivån.
– Vi är i Mariestad, inte i Stockholm, säger Anders Olofsson, vd för Avonova primärvård.

Nyheten om att Svensk Pensionsfond nr 1 stämmer Friskolan i Mariestad i en hyrestvist slog ned som en bomb bland hyresgästerna på Johannesbergsområdet. I onsdagens MT hävdade friskolerektorn Mårten Bremer att det varit svårt, nästintill omöjligt att kommunicera med ägaren Matti Lilljeberg.

Panncentralens Gert Winberg instämmer och säger att det har varit besvärligt att nå den nya fastighetsägaren efter att de tog över förra sommaren.

– Det är väl likadant för de flesta hyresgäster som för skolan. Vi har sökt kommunikation utan att lyckas. Risken är att många kommer att lämna Johannesberg, säger Gert Winberg.

Panncentralen förhandlar just nu med Nordic m2 Fastigheter (Svensk Pensionsfond nr 1 är moderbolag) om hyrorna.

– Om vi sätter det nya hyresförslaget i relation till vad värden erbjuder är vi inte överens. Det handlar om en oisolerad byggnad och vad gäller åtgärder i fastigheten har det inte hänt något alls, utan man verkar bara vara ute efter pengarna, säger Gert Winberg.

Riksbyggen i Mariestad ansvarar för fastighetsskötsel på Johannesbergsområdet. Förvaltaren Erik Sjöholm anser att det fungerar bra med den nya ägaren.

– När något går sönder så lagar vi det. Det är den femte, eller sjätte fastighetsägaren vi haft skötselavtal med och för vår del har det aldrig varit några problem, säger Erik Sjöholm.

Deadline

Avonova Kinnekullehälsan Mariestad har tagit fram och presenterat ett färdigt ritningsförslag för att bygga ut befintlig verksamhet på Johannesberg. Man vill binda ihop de två benen i den u-formade byggnaden och på så sätt också få plats för BVC, psykisk ohälsa och en del andra funktioner.

– Vi trivs väldigt bra på Johannesberg, men vi har varit trångbodda, säger Anders Olofsson.

Avonova är inne i tuffa slutförhandlingar med Nordic m2 Fastigheter för att få igenom ny- och ombyggnationen, samt en omförhandling av hyreskontraktet. Än så länge har de båda parterna inte hittat varandra och nu riskerar förhandlingarna att kollapsa om inget händer inom kort.

– För oss handlar det om att vara kvar eller flytta. Vi har satt en deadline till slutet av denna vecka. Hyresvärdens förslag ligger på en alldeles för hög nivå. Antingen är det bläck på papperet denna vecka eller så går vi vidare på annat håll, säger Anders Olofsson och tillägger:

– Sedan är det klart att en stämning av en annan hyresgäst påverkar oss.

Nyheten om att Svensk Pensionsfond nr 1 stämmer Friskolan i Mariestad i en hyrestvist slog ned som en bomb bland hyresgästerna på Johannesbergsområdet. I onsdagens MT hävdade friskolerektorn Mårten Bremer att det varit svårt, nästintill omöjligt att kommunicera med ägaren Matti Lilljeberg.

Panncentralens Gert Winberg instämmer och säger att det har varit besvärligt att nå den nya fastighetsägaren efter att de tog över förra sommaren.

– Det är väl likadant för de flesta hyresgäster som för skolan. Vi har sökt kommunikation utan att lyckas. Risken är att många kommer att lämna Johannesberg, säger Gert Winberg.

Panncentralen förhandlar just nu med Nordic m2 Fastigheter (Svensk Pensionsfond nr 1 är moderbolag) om hyrorna.

– Om vi sätter det nya hyresförslaget i relation till vad värden erbjuder är vi inte överens. Det handlar om en oisolerad byggnad och vad gäller åtgärder i fastigheten har det inte hänt något alls, utan man verkar bara vara ute efter pengarna, säger Gert Winberg.

Riksbyggen i Mariestad ansvarar för fastighetsskötsel på Johannesbergsområdet. Förvaltaren Erik Sjöholm anser att det fungerar bra med den nya ägaren.

– När något går sönder så lagar vi det. Det är den femte, eller sjätte fastighetsägaren vi haft skötselavtal med och för vår del har det aldrig varit några problem, säger Erik Sjöholm.

Deadline

Avonova Kinnekullehälsan Mariestad har tagit fram och presenterat ett färdigt ritningsförslag för att bygga ut befintlig verksamhet på Johannesberg. Man vill binda ihop de två benen i den u-formade byggnaden och på så sätt också få plats för BVC, psykisk ohälsa och en del andra funktioner.

– Vi trivs väldigt bra på Johannesberg, men vi har varit trångbodda, säger Anders Olofsson.

Avonova är inne i tuffa slutförhandlingar med Nordic m2 Fastigheter för att få igenom ny- och ombyggnationen, samt en omförhandling av hyreskontraktet. Än så länge har de båda parterna inte hittat varandra och nu riskerar förhandlingarna att kollapsa om inget händer inom kort.

– För oss handlar det om att vara kvar eller flytta. Vi har satt en deadline till slutet av denna vecka. Hyresvärdens förslag ligger på en alldeles för hög nivå. Antingen är det bläck på papperet denna vecka eller så går vi vidare på annat håll, säger Anders Olofsson och tillägger:

– Sedan är det klart att en stämning av en annan hyresgäst påverkar oss.