15 feb 2016 17:09

15 feb 2016 17:09

Mariestad kan bli årets husbilskommun

MARIESTAD: Är en av fem nominerade finalister

Medlemmarna i landets största förening för husbilsägare är överens. Mariestad är ett givet stopp.
Frågan är om Vänerns pärla är bäst i Sverige?

Med över 11 000 registrerade medlemmar är Husbilsklubben.se (HBK) den största föreningen i blågult land för husbilsåkare. Den internetbaserade klubben har samlat en stor mängd information och kunskap i en omfattande databas över husbilsplatser i Europa.

Ett av besöksmålen som står ut just nu är Mariestad. Sjöstaden – Vänerns pärla är nämligen en av fem nominerade orter till att bli Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma de kommuner som aktivt välkomnar en växande grupp inom turistnäringen.

– Här ser man till helheten. Allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilken service som finns, information och tillgång till faciliteter och tömning, säger Leif Edström, ordförande i HBK.

2014 hade Mariestad fler husbilsnätter på ställplatser än någon annan kommun runt Vänern. I fjol kunde kommunen hämta in avgift från 9 500 husbilar för användning av ställplatser i Mariestad, Sjötorp och Lyrestad (maj-augusti).

Mariestad tar nu upp kampen med Kalmar, Mörbylånga, Bengtsfors och Skellefteå om titeln som årets husbilsvänligaste kommun 2016. Vinnaren kommer att presenteras i Kristinehamn i början av maj.

Med över 11 000 registrerade medlemmar är Husbilsklubben.se (HBK) den största föreningen i blågult land för husbilsåkare. Den internetbaserade klubben har samlat en stor mängd information och kunskap i en omfattande databas över husbilsplatser i Europa.

Ett av besöksmålen som står ut just nu är Mariestad. Sjöstaden – Vänerns pärla är nämligen en av fem nominerade orter till att bli Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma de kommuner som aktivt välkomnar en växande grupp inom turistnäringen.

– Här ser man till helheten. Allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilken service som finns, information och tillgång till faciliteter och tömning, säger Leif Edström, ordförande i HBK.

2014 hade Mariestad fler husbilsnätter på ställplatser än någon annan kommun runt Vänern. I fjol kunde kommunen hämta in avgift från 9 500 husbilar för användning av ställplatser i Mariestad, Sjötorp och Lyrestad (maj-augusti).

Mariestad tar nu upp kampen med Kalmar, Mörbylånga, Bengtsfors och Skellefteå om titeln som årets husbilsvänligaste kommun 2016. Vinnaren kommer att presenteras i Kristinehamn i början av maj.