11 feb 2016 09:52

11 feb 2016 14:39

Nu får skolarbetet vila

MARIESTAD: Dags för spel-, sport- och kulturlovet

Kommande vecka är det dags att ta en paus. Om man är skolelev alltså. Men bara en paus från läxorna – det blir fullt upp med annat. Här kommer några exempel.

Sin vana trogen presenterar Mariestads kommun ett program för alla barn som stannar hemma under februarilovet. Vissa aktiviteter ordnas av kommunala aktörer, andra av föreningar och frivilliga.

Istillgång

För den som gillar att åka skridskor rivstartar lovet redan på fredagskvällen med ett isdisco ordnat av Mariestads konståkningsklubb. Flera dagar under veckan finns det också chans till fri åkning på isstadion. Om vädret tillåter kommer det även att finnas skridskomöjligheter i Sjötorp och Tidavad.

Mer sport blir det när Maif bjuder in till prova på-badminton. På torsdag finns instruktör på plats i Tunaholmshallen, och rack och bollar finns att låna. På Brunnsberg står ridklubben beredd att ta emot nybörjare under två förmiddagar. Bowling, bad, pingis, BMX, klättring och skateboard är andra spänstiga sysslor som erbjuds under veckan.

Konst och mat

Men alla vill ju inte röra på sig hela tiden. Medborgarskolan bjuder in till matlagning och bakning, i Sjötorp blir det bakelsetävling och på Panncentralen kan man bygga med lego. På bibblan tar sig Anna Östling och Elin Wennlund an både nybörjare och vana i nya tecknarkurser, och Vadsbo museum pysslar med papper under en eftermiddag. På den platsen har man dessutom möjlighet att prova på teater under ledning av elever på estetprogrammet.

Disco på fritidsgården Blåbäret avslutar lovet på fredag. För de något yngre kanske barnteater på teatern passar bättre.

Sin vana trogen presenterar Mariestads kommun ett program för alla barn som stannar hemma under februarilovet. Vissa aktiviteter ordnas av kommunala aktörer, andra av föreningar och frivilliga.

Istillgång

För den som gillar att åka skridskor rivstartar lovet redan på fredagskvällen med ett isdisco ordnat av Mariestads konståkningsklubb. Flera dagar under veckan finns det också chans till fri åkning på isstadion. Om vädret tillåter kommer det även att finnas skridskomöjligheter i Sjötorp och Tidavad.

Mer sport blir det när Maif bjuder in till prova på-badminton. På torsdag finns instruktör på plats i Tunaholmshallen, och rack och bollar finns att låna. På Brunnsberg står ridklubben beredd att ta emot nybörjare under två förmiddagar. Bowling, bad, pingis, BMX, klättring och skateboard är andra spänstiga sysslor som erbjuds under veckan.

Konst och mat

Men alla vill ju inte röra på sig hela tiden. Medborgarskolan bjuder in till matlagning och bakning, i Sjötorp blir det bakelsetävling och på Panncentralen kan man bygga med lego. På bibblan tar sig Anna Östling och Elin Wennlund an både nybörjare och vana i nya tecknarkurser, och Vadsbo museum pysslar med papper under en eftermiddag. På den platsen har man dessutom möjlighet att prova på teater under ledning av elever på estetprogrammet.

Disco på fritidsgården Blåbäret avslutar lovet på fredag. För de något yngre kanske barnteater på teatern passar bättre.