11 feb 2016 14:32

11 feb 2016 14:32

Missade tandspricka

IVO

En kvinna med akut tandvärk sökte vård vid käkkirurgen vid Skaraborgs sjukhus.

Patienten fick besked av en käkkirurg att det handlade om muskulära besvär, trots att hon misstänkte att det handlade om en tandspricka. Några dagar senare upptäcktes en tandspricka, sedan en fyllning plockats bort på tanden.

Tanden fick tas bort. Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, men myndigheten avslutade ärendet och fann ingen orsak till kritik.

Patienten fick besked av en käkkirurg att det handlade om muskulära besvär, trots att hon misstänkte att det handlade om en tandspricka. Några dagar senare upptäcktes en tandspricka, sedan en fyllning plockats bort på tanden.

Tanden fick tas bort. Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, men myndigheten avslutade ärendet och fann ingen orsak till kritik.