09 feb 2016 16:21

09 feb 2016 17:01

KS nobbade kulturbåt längs kanalen

MARIESTAD

Det blev nej till en kultursatsning längs Göta kanal när kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott sammanträdde på tisdagen.

Kommunchefen Lars Arvidsson hade till tisdagens möte med kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslagit att man till en kostnad av 50 000 kronor, under vissa förutsättningar, skulle delta i projektet ”Kulturbåten för mod och mänsklighet”.

Den ideella kulturföreningen Kulturslussen i Motala hade erbjudit Mariestads kommun att delta i sommarens aktivitet. Som ska bestå i att ett skepp reser mellan Göteborg och Stockholm på Göta kanal och stannar på olika ställen.

Genom poesi, musik, konst, teater och samtal vill man lyfta fram goda exempel på vad som gjorts för att motverka rasism och främlingsfientlighet.

Med på skutan är det tänkt att en nationellt erkänd artist ska vara – dock vet man ännu inte vem.

Kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) förklarade efter mötet att det blev avslag till det hela från Mariestads sida. Han och den politiska majoriteten tyckte ”att det hela var lite för löst hållet” och att ”projektet saknade konturer”.

Kommunchefen Lars Arvidsson hade till tisdagens möte med kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslagit att man till en kostnad av 50 000 kronor, under vissa förutsättningar, skulle delta i projektet ”Kulturbåten för mod och mänsklighet”.

Den ideella kulturföreningen Kulturslussen i Motala hade erbjudit Mariestads kommun att delta i sommarens aktivitet. Som ska bestå i att ett skepp reser mellan Göteborg och Stockholm på Göta kanal och stannar på olika ställen.

Genom poesi, musik, konst, teater och samtal vill man lyfta fram goda exempel på vad som gjorts för att motverka rasism och främlingsfientlighet.

Med på skutan är det tänkt att en nationellt erkänd artist ska vara – dock vet man ännu inte vem.

Kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) förklarade efter mötet att det blev avslag till det hela från Mariestads sida. Han och den politiska majoriteten tyckte ”att det hela var lite för löst hållet” och att ”projektet saknade konturer”.