08 feb 2016 10:05

08 feb 2016 10:05

Hyllas för sin hjälteinsats

MARIESTAD

I juni 2015 var Christian Kvist och Marie Gustafsson på rätt plats vid rätt tidpunkt då fyra unga män kapsejsat med sin båt på Vänern.
Nu får Mariestadsparet ett särskilt hedersomnämnande av Sjöräddningssällskapet.

– Klart att man blir stolt och glad att få uppskattning för insatsen, säger Christian Kvist.

Christian, frivillig sjöräddare i SSRS Mariestad, och flickvännen Marie Gustafsson var ute på en provtur med sin båt, när de fick syn på vad de först trodde var några plastdunkar som guppade i sjön. Paret körde närmare och upptäckte då de fyra Mariestadsgrabbarna Rasmus och Dennis Jonsson, Robin Lindgren och Simon Thörnberg kämpa för sina liv. Grabbarnas båt hade kapsejsat i vågorna och de befann sig nu en bra bit ut från land.

– Det var ren tur att vi passerade just där och då. Hade vi inte sett dem hade det slutat riktigt illa, säger Christian som tillsammans med Marie fiskade upp de nödställda ur Vänern i sista stund.

Christian och Marie blev efter händelsen nominerade till Aftonbladets pris ”Svenska hjältar”.

Nu har även Sjöräddningssällskapet uppmärksammat parets rådiga ingripande. I fredags fick Christian och Marie besked om att de får ett särskilt hedersomnämnande av Sjöräddningssällskapet. Även frivillige sjöräddaren Jonas Laveryd från Visby får ett hedersomnämnande. Utmärkelsen delas ut i samband med att ”Årets Sjöräddare” koras vid båtmässan Allt för sjön i Stockholm i början av mars.

– Hedrande att bli omnämnd. Funkar det med jobbet åker jag eventuellt upp till Stockholm, säger Christian Kvist.

– Klart att man blir stolt och glad att få uppskattning för insatsen, säger Christian Kvist.

Christian, frivillig sjöräddare i SSRS Mariestad, och flickvännen Marie Gustafsson var ute på en provtur med sin båt, när de fick syn på vad de först trodde var några plastdunkar som guppade i sjön. Paret körde närmare och upptäckte då de fyra Mariestadsgrabbarna Rasmus och Dennis Jonsson, Robin Lindgren och Simon Thörnberg kämpa för sina liv. Grabbarnas båt hade kapsejsat i vågorna och de befann sig nu en bra bit ut från land.

– Det var ren tur att vi passerade just där och då. Hade vi inte sett dem hade det slutat riktigt illa, säger Christian som tillsammans med Marie fiskade upp de nödställda ur Vänern i sista stund.

Christian och Marie blev efter händelsen nominerade till Aftonbladets pris ”Svenska hjältar”.

Nu har även Sjöräddningssällskapet uppmärksammat parets rådiga ingripande. I fredags fick Christian och Marie besked om att de får ett särskilt hedersomnämnande av Sjöräddningssällskapet. Även frivillige sjöräddaren Jonas Laveryd från Visby får ett hedersomnämnande. Utmärkelsen delas ut i samband med att ”Årets Sjöräddare” koras vid båtmässan Allt för sjön i Stockholm i början av mars.

– Hedrande att bli omnämnd. Funkar det med jobbet åker jag eventuellt upp till Stockholm, säger Christian Kvist.