07 feb 2016 19:32

07 feb 2016 19:42

Lokala musiker i välbesökt konsert

ULLERVAD: Musikgudstjänst i Ullervads kyrka

Stämningsfull sång och musik fyllde Ullervads kyrka på söndagskvällen. Flyktingkrisen berör många och runt om i landet anordnas välgörenhetskonserter till förmån för människor som tvingats fly undan krig och våld.
I höstas tog Lugnåsbon Carl Brandström initiativ till en gala i Ullervads kyrka.

På söndagskvällen stod nämnda kyrka åter i fokus för en välgörenhetskonsert. I samarbete med Svenska kyrkan i Lugnås-Ullervad och Sensus studieförbund hade Linda van der Voort och Terése Hammer bjudit in en rad lokala musiker och sångare till den 1,5 timma långa konserten.

Linda och Terése öppnade med Kents finstämda ”Sverige”, varpå småttingarna i Stjärnkören under ledning av Katarina Selander framförde ett knippe melodier. De unga gitarristerna Pontus Kåhlman Udén och Johan Jonzon visade fin fingerfärdighet i två instrumentala nummer. Sköna toner bjöd också kören Candle Lights.

Prästen Ellinor Carlberg Mehrén talade om behovet av hjälp till alla de flyktingar som anlänt till.

– Det finns inga människor på vår jord som frivilligt lämnat sitt hem. Behovet av hjälp är stort, sa Ellinor och uppmanade ”alla snälla gubbar” att gå hem och kika garderoben.

– Varma herrskor i storlek 40–45 är inte lätt att få tag i. Och varma kläder till barn behövs alltid.

Simon Swahnströms framförande av Loke Nybergs tänkvärda ”Flykten från Sverige” var mäktig. Gåshudsvarning var det också när Linnea Eriksson levererade Benny Andersson vackra ”Du måste finnas”, ett nummer som rev ner taktfasta applåder bland kyrkobesökarna.

På söndagskvällen stod nämnda kyrka åter i fokus för en välgörenhetskonsert. I samarbete med Svenska kyrkan i Lugnås-Ullervad och Sensus studieförbund hade Linda van der Voort och Terése Hammer bjudit in en rad lokala musiker och sångare till den 1,5 timma långa konserten.

Linda och Terése öppnade med Kents finstämda ”Sverige”, varpå småttingarna i Stjärnkören under ledning av Katarina Selander framförde ett knippe melodier. De unga gitarristerna Pontus Kåhlman Udén och Johan Jonzon visade fin fingerfärdighet i två instrumentala nummer. Sköna toner bjöd också kören Candle Lights.

Prästen Ellinor Carlberg Mehrén talade om behovet av hjälp till alla de flyktingar som anlänt till.

– Det finns inga människor på vår jord som frivilligt lämnat sitt hem. Behovet av hjälp är stort, sa Ellinor och uppmanade ”alla snälla gubbar” att gå hem och kika garderoben.

– Varma herrskor i storlek 40–45 är inte lätt att få tag i. Och varma kläder till barn behövs alltid.

Simon Swahnströms framförande av Loke Nybergs tänkvärda ”Flykten från Sverige” var mäktig. Gåshudsvarning var det också när Linnea Eriksson levererade Benny Andersson vackra ”Du måste finnas”, ett nummer som rev ner taktfasta applåder bland kyrkobesökarna.