04 feb 2016 21:07

04 feb 2016 21:10

Scenpremiär för färska musikanter

MARIESTAD: Musikskolans nyaste elever gav konsert

Scenen är stor, men musikskolans yngsta elever fyllde ut den väl när det vankades konsertpremiär.

Torsdagen den 4 februari; ett datum som säkerligen flertalet av de 70 unga musikanterna och sångarna sett fram emot länge, länge. Äntligen var det dags att få kliva upp på den stora scenen i Mariestads teater och inför en fullsatt salong ge ett smakprov på allt de lärt sig under sin första termin på musikskolan.

Konserten, titulerad Big Bang, var precis som tidigare upplagor utformad som en kavalkad av låttolkningar. Med förinspelad kompmusik levererade små trummisar, pianister, violinister, brassgänget, flöjtister, klarinettister, saxofonister, basister och gitarrister svängiga huvudtoner. Lite vid sidan om kvällens huvudpersoner fanns lärarna – tjusigt klädda som riddare, Rosa Pantern, sjörövare och kattungar – med på ett hörn och kompade bäst de kunde.

Konserten bjöd också på några sångnummer. Linnea Börjesson, Alva Selander, Maja Sanfredsson, Era Mahaj och Kajsa Samuelsson svängde loss i Sareks ”Genom eld och vatten”.

Torsdagen den 4 februari; ett datum som säkerligen flertalet av de 70 unga musikanterna och sångarna sett fram emot länge, länge. Äntligen var det dags att få kliva upp på den stora scenen i Mariestads teater och inför en fullsatt salong ge ett smakprov på allt de lärt sig under sin första termin på musikskolan.

Konserten, titulerad Big Bang, var precis som tidigare upplagor utformad som en kavalkad av låttolkningar. Med förinspelad kompmusik levererade små trummisar, pianister, violinister, brassgänget, flöjtister, klarinettister, saxofonister, basister och gitarrister svängiga huvudtoner. Lite vid sidan om kvällens huvudpersoner fanns lärarna – tjusigt klädda som riddare, Rosa Pantern, sjörövare och kattungar – med på ett hörn och kompade bäst de kunde.

Konserten bjöd också på några sångnummer. Linnea Börjesson, Alva Selander, Maja Sanfredsson, Era Mahaj och Kajsa Samuelsson svängde loss i Sareks ”Genom eld och vatten”.