01 feb 2016 18:15

02 feb 2016 06:49

"En glädjens dag" när Pärlan fick nya lokaler

MARIESTAD

Öppna förskolan Pärlan har flyttat in i nya lokaler – vilket firades med en invigningsceremoni.
Politiker knöt band och babblade på som bara de kan. Samtidigt slog barnen dövörat till och fokuserade på sina kompisar och leksaker.

Bananer, päron och clementiner hade dukats fram. Ja, till och med salta pinnar gick att knapra på.

Det var rena feststämningen när familjecentralen Pärlans öppna förskola hade nyinvigning under måndagen. De tidigare lokalerna i sjukhusets byggnad tillhör numera Västra Götalandsregionen och i stället har förskolan flyttats ett stenkast därifrån – närmare bestämt till Marieholmsskolans gamla aula.

”Kan bli ett uppsving”

Förskoleansvarige Annika Anttila anser att flytten är positiv och att förändringen mycket väl kan bli ett uppsving för hela verksamheten. Nu har man dessutom närmare till barnavårdscentralen, barnmorska, familjebehandlingen och barn- och ungdomspsykiatrin.

– Eftersom vi samarbetar är det bara gynnsamt. Vi är verkligen jättenöjda med de nya lokalerna. Mattan och väggarna är ljuddämpande och till skillnad från tidigare är lekrummet inte lika centrerat till köksavdelningen. Det blir lite mer lättöverskådligt, säger Anttila och tillägger:

– Det här är en glädjens dag och jag har sett fram emot den länge. Och det känns så himla roligt att lokalerna blev så bra.

Pysselstationer

I samband med invigningsceremonin hade flera föräldrar tagit med sina barn. Några satt och pysslade i bygg- och målarhörnan, andra lekte i miniköket eller höll till på babyavdelningen.

– Lokalerna ser bra ut och det är härligt att det är så ljust och fint. Jag ska försöka ta med min dotter Hedda hit så ofta det bara går. Ur ett socialt perspektiv är det perfekt att komma hit eftersom man träffar så många andra föräldrar och barn, säger Filippa Svantesson.

”Viktig funktion”

Kommunen var väl representerad och i sorlet hördes bland andra kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) och oppositionsrådet Marianne Kjellqvist (S). Liberalernas Jan Hallström, ordförande i socialnämnden, fick det hedersamma uppdraget att knyta det symboliska bandet.

– Pärlan fyller en viktig funktion och vi har märkt att besöksfrekvensen ökat de senaste åren. På grund av nämndens krassliga ekonomi såg framtiden för förskolan osäker ut ett tag. Men vi är övertygade om att vi fattade rätt beslut genom att låta verksamheten fortsätta, säger han.

Bananer, päron och clementiner hade dukats fram. Ja, till och med salta pinnar gick att knapra på.

Det var rena feststämningen när familjecentralen Pärlans öppna förskola hade nyinvigning under måndagen. De tidigare lokalerna i sjukhusets byggnad tillhör numera Västra Götalandsregionen och i stället har förskolan flyttats ett stenkast därifrån – närmare bestämt till Marieholmsskolans gamla aula.

”Kan bli ett uppsving”

Förskoleansvarige Annika Anttila anser att flytten är positiv och att förändringen mycket väl kan bli ett uppsving för hela verksamheten. Nu har man dessutom närmare till barnavårdscentralen, barnmorska, familjebehandlingen och barn- och ungdomspsykiatrin.

– Eftersom vi samarbetar är det bara gynnsamt. Vi är verkligen jättenöjda med de nya lokalerna. Mattan och väggarna är ljuddämpande och till skillnad från tidigare är lekrummet inte lika centrerat till köksavdelningen. Det blir lite mer lättöverskådligt, säger Anttila och tillägger:

– Det här är en glädjens dag och jag har sett fram emot den länge. Och det känns så himla roligt att lokalerna blev så bra.

Pysselstationer

I samband med invigningsceremonin hade flera föräldrar tagit med sina barn. Några satt och pysslade i bygg- och målarhörnan, andra lekte i miniköket eller höll till på babyavdelningen.

– Lokalerna ser bra ut och det är härligt att det är så ljust och fint. Jag ska försöka ta med min dotter Hedda hit så ofta det bara går. Ur ett socialt perspektiv är det perfekt att komma hit eftersom man träffar så många andra föräldrar och barn, säger Filippa Svantesson.

”Viktig funktion”

Kommunen var väl representerad och i sorlet hördes bland andra kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) och oppositionsrådet Marianne Kjellqvist (S). Liberalernas Jan Hallström, ordförande i socialnämnden, fick det hedersamma uppdraget att knyta det symboliska bandet.

– Pärlan fyller en viktig funktion och vi har märkt att besöksfrekvensen ökat de senaste åren. På grund av nämndens krassliga ekonomi såg framtiden för förskolan osäker ut ett tag. Men vi är övertygade om att vi fattade rätt beslut genom att låta verksamheten fortsätta, säger han.