01 feb 2016 22:12

01 feb 2016 22:12

Båtägare iakttog tjuv

MARIESTAD

Vid halv fem-tiden på måndagseftermiddagen utlöstes ett larm i en båt som står uppställd i Mariestads hamn.

När båtägaren kom fram såg denne en person gå ner i en båt. Båtägaren avvaktade och tillkallade polis som var på plats inom drygt fem minuter. Under tiden hann dock tjuven fly undan på cykel. Polisen följde spåren i snön en bit innan de tunnades ut in mot centrum.

Ur den aktuella båten blev inget tillgripet. Däremot upptäcktes att en lucka på en annan båt i hamnen brutits upp.

– Vi uppmanar båtägare att titta till sina båtar. Ibland kan det finnas verktyg eller dylikt kvar som tjuven lämnat fingeravtryck på. I det aktuella fallet har vi dessvärre inget signalement på den misstänkte gärningsmannen, säger Ulla Brehm, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Den senaste tiden har tjuvar varit aktiva i båtar som står uppställda för vinterförvaring. Vid båtgården på Ekudden har det brutits upp garageportar och även stulits saker ur flera båtar.

När båtägaren kom fram såg denne en person gå ner i en båt. Båtägaren avvaktade och tillkallade polis som var på plats inom drygt fem minuter. Under tiden hann dock tjuven fly undan på cykel. Polisen följde spåren i snön en bit innan de tunnades ut in mot centrum.

Ur den aktuella båten blev inget tillgripet. Däremot upptäcktes att en lucka på en annan båt i hamnen brutits upp.

– Vi uppmanar båtägare att titta till sina båtar. Ibland kan det finnas verktyg eller dylikt kvar som tjuven lämnat fingeravtryck på. I det aktuella fallet har vi dessvärre inget signalement på den misstänkte gärningsmannen, säger Ulla Brehm, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Den senaste tiden har tjuvar varit aktiva i båtar som står uppställda för vinterförvaring. Vid båtgården på Ekudden har det brutits upp garageportar och även stulits saker ur flera båtar.