29 jan 2016 15:49

29 jan 2016 15:49

24-åring åtalad för butiksbedrägeri

TING: 24-åring kontokort

En 24-årig man har åtalats för ett 30-tal kortbedrägerier när han jobbade i en butik i Mariestad.

24-åringen, som bor i norra Skaraborg, medger att han kopierat/memorerat kundernas CVV-koder. Han har också haft tillgång till hela kontokortsnumret genom det kvitto som framställts vid kortbetalning i butiken och som sparats som bokföringsunderlag.

Den åtalade ska enligt åklagaren ha använt koderna för att göra inköp via webbföretag och spelsajter.

Förnekar

24-åringen förnekar att han har gjort de köp och beställningar för 261 860 kronor som bedrägerierna handlar om.

I stämningsansökan finns 34 åtalspunkter med målsägande som alla har blivit lurade. En målsägande har exempelvis blivit av med nästan 29 000 kronor som banken ersatt. Det har gått till inköp vid en spelsajt.

Butikens verksamhet i Mariestad har upphört sedan bedrägerierna uppdagades.

24-åringen, som bor i norra Skaraborg, medger att han kopierat/memorerat kundernas CVV-koder. Han har också haft tillgång till hela kontokortsnumret genom det kvitto som framställts vid kortbetalning i butiken och som sparats som bokföringsunderlag.

Den åtalade ska enligt åklagaren ha använt koderna för att göra inköp via webbföretag och spelsajter.

Förnekar

24-åringen förnekar att han har gjort de köp och beställningar för 261 860 kronor som bedrägerierna handlar om.

I stämningsansökan finns 34 åtalspunkter med målsägande som alla har blivit lurade. En målsägande har exempelvis blivit av med nästan 29 000 kronor som banken ersatt. Det har gått till inköp vid en spelsajt.

Butikens verksamhet i Mariestad har upphört sedan bedrägerierna uppdagades.