22 jan 2016 11:46

22 jan 2016 13:17

Trafikstopp efter tågstrul

MARIESTAD

På fredagsförmiddagen kunde varken bilister eller fotgängare passera järnvägsövergången på Stockholmsvägen.

Ett arbetståg körde fast i en växel, vilket ledde till att tåget blev stående. Efter närmare en timme kunde personal på plats koppla isär vagnarna och med hjälp av en traktorgrävare skjuva dem till stationen. Då kunde trafiken åter släppas på.

Strulet påverkade även Västtågen på Kinnekullebanan. Två avgångar mellan Forshem och Mariestad ställdes in. Det ena var ett tåg som skulle åka från Mariestads station vid 10.08. Det andra var ett tåg från Herrljunga med avgångstid 09.09 och ankomsttid i Mariestad 11.01. Enligt Västtrafik ersattes inte tågen med buss.

Ett arbetståg körde fast i en växel, vilket ledde till att tåget blev stående. Efter närmare en timme kunde personal på plats koppla isär vagnarna och med hjälp av en traktorgrävare skjuva dem till stationen. Då kunde trafiken åter släppas på.

Strulet påverkade även Västtågen på Kinnekullebanan. Två avgångar mellan Forshem och Mariestad ställdes in. Det ena var ett tåg som skulle åka från Mariestads station vid 10.08. Det andra var ett tåg från Herrljunga med avgångstid 09.09 och ankomsttid i Mariestad 11.01. Enligt Västtrafik ersattes inte tågen med buss.