20 jan 2016 09:01

20 jan 2016 09:21

Tjuvar greps på bar gärning

MARIESTAD: Inbrott vid Akaciastigen

Två misstänkta tjuvar sitter anhållna efter att ha gripits på bar gärning i ett källarförråd på Akaciastigen.

Det var vid 22.30-tiden på tisdagen som ett vittne hörde ljud från källarförrådet. Polisen kunde kort därefter gripa två män – en 33-årig Mariestadsbo och en 45-årig Törebodabo – som nu misstänks för stöld. Flera källarförråd var uppbrutna och en av tjuvarna var faktiskt inne i ett av förråden.

Kriminella

Männen är kända av polisen sedan tidigare och är båda kriminellt belastade.

– Från mitten av december och fram till dagens datum har det varit en mängd inbrott i källarförråden vid Akaciastigen. Det finns för närvarande 14 anmälningar om inbrott, men i verkligheten tror jag det handlar om ännu fler inbrott och stölder, säger Roland Svensson vid polisen i Mariestad.

Under tisdagen kommer polisen att göra husrannsakningar i männens bostäder.

Det var vid 22.30-tiden på tisdagen som ett vittne hörde ljud från källarförrådet. Polisen kunde kort därefter gripa två män – en 33-årig Mariestadsbo och en 45-årig Törebodabo – som nu misstänks för stöld. Flera källarförråd var uppbrutna och en av tjuvarna var faktiskt inne i ett av förråden.

Kriminella

Männen är kända av polisen sedan tidigare och är båda kriminellt belastade.

– Från mitten av december och fram till dagens datum har det varit en mängd inbrott i källarförråden vid Akaciastigen. Det finns för närvarande 14 anmälningar om inbrott, men i verkligheten tror jag det handlar om ännu fler inbrott och stölder, säger Roland Svensson vid polisen i Mariestad.

Under tisdagen kommer polisen att göra husrannsakningar i männens bostäder.