19 jan 2016 13:19

19 jan 2016 13:19

Mariestadsföretag i förlikning

TING: Arbetstvist med tidigare anställd

Ett Mariestadsföretag och en tidigare anställd Skarabo i 50-årsåldern har kommit överens om en förlikning i en arbetstvist.

Uppgörelsen innebär att företaget ska betala 30 000 kronor till mannen. I förlikningen bestämdes också att parterna ska stå för sina respektive omkostnader.

50-åringen började arbeta i företaget i juli 2013 och anställningstiden var tills vidare på heltid. Men i oktober samma år insjuknade Skarabon och sjukskrev sig från arbetet. I december 2013 sades han upp från sin anställning.

Företaget hade vid uppsägningen varken underättat vare sig underrättat Skarabon eller hans fackförbund Vision.

50-åringen krävde skadestånd från Mariestadsföretaget på 80 000 kronor – som dock motsatte sig detta. Företaget har hävdat att Skarabon själv ville lämna sin anställning och en uppsägningshandling upprättades enbart för att han inte skulle gå miste om A-kassa.

Företaget har även påpekat att uppsägningen hade saklig grund på grund av arbetsbrist.

Uppgörelsen innebär att företaget ska betala 30 000 kronor till mannen. I förlikningen bestämdes också att parterna ska stå för sina respektive omkostnader.

50-åringen började arbeta i företaget i juli 2013 och anställningstiden var tills vidare på heltid. Men i oktober samma år insjuknade Skarabon och sjukskrev sig från arbetet. I december 2013 sades han upp från sin anställning.

Företaget hade vid uppsägningen varken underättat vare sig underrättat Skarabon eller hans fackförbund Vision.

50-åringen krävde skadestånd från Mariestadsföretaget på 80 000 kronor – som dock motsatte sig detta. Företaget har hävdat att Skarabon själv ville lämna sin anställning och en uppsägningshandling upprättades enbart för att han inte skulle gå miste om A-kassa.

Företaget har även påpekat att uppsägningen hade saklig grund på grund av arbetsbrist.