14 jan 2016 10:40

14 jan 2016 10:40

Stort antal viltolyckor

MARIESTAD: Polisen varnar trafikanterna

Polisen varnar trafikanterna för vilt längs vägarna i Skaraborg.
– Vi har haft jättemånga olyckorna de senaste dagarna. Det är många djur som rör sig längs vägarna sedan det kom snö, berättar Lennart Almqvist, närpolisbefäl i Mariestad.

Störst risk att råka ut för en olycka är vid gryningen och skymningen, då är djuren som mest i rörelse. Sedan i lördags har det polisanmälts tolv viltolyckor i Mariestad, Töreboda och Gullspång.

Rådjur är inblandade i de allra flesta olyckorna. Men det har även varit två älgolyckor, dels i Södra Råda, Gullspång och i Bråta, Hova. Tågtrafiken är ofta drabbad av viltolyckorna. Vid 20-tiden i lördags körde ett tåg i Hova på ett vildsvin. De sprider sig allt mer i området.

Om man är med om en viltolycka ska man ringa 112 och anmäla den till polisen. Det handlar om en sammanstötning mellan motorfordon och björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn.

Störst risk att råka ut för en olycka är vid gryningen och skymningen, då är djuren som mest i rörelse. Sedan i lördags har det polisanmälts tolv viltolyckor i Mariestad, Töreboda och Gullspång.

Rådjur är inblandade i de allra flesta olyckorna. Men det har även varit två älgolyckor, dels i Södra Råda, Gullspång och i Bråta, Hova. Tågtrafiken är ofta drabbad av viltolyckorna. Vid 20-tiden i lördags körde ett tåg i Hova på ett vildsvin. De sprider sig allt mer i området.

Om man är med om en viltolycka ska man ringa 112 och anmäla den till polisen. Det handlar om en sammanstötning mellan motorfordon och björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn.