14 jan 2016 13:38

14 jan 2016 13:41

Stor sportkedja till Mariestad

MARIESTAD:

Sportkedjan Intersport slår upp portarna i Mariestad.
Detta sedan Sören och Kerstin Larsson sålt sina butiker i Mariestad och Karlskoga.

– Intersport har rätt förutsättningar att utveckla och lyfta butikerna till nästa steg, säger Sören Larsson om affären.

Bara ett år efter att de lämnade Team Sportia och flaggade om till Movesport, som ingår i Sportringen-kedjan, är det alltså dags för en ny profilering. I dagarna gjordes affären upp som innebär att butikerna i Mariestad och Karlskoga övergår i Intersports regi den 1 september i år.

– Branschen är i en strukturomvandling. Med ökad globalisering och digitalisering och krav på volymer bedömde vi att vi är för små för att hänga med i utvecklingen. När Intersport visade intresse att överta butikerna kändes det helt rätt; de satsar mycket på klubbverksamhet, vilket vi också jobbat med i Mariestad och Karlskoga, säger Sören Larsson.

Intersport är världens största sportkedja med 5 500 butiker i 44 länder. I Sverige har kedjan drygt 100 helägda butiker och ett 50-tal butiker som drivs av franchisetagare.

– För att ytterligare stärka vårt butiksbestånd tittar vi på expansion på orter där vi har tillväxtpotential som varumärke. Vi ser stora fördelar i att ta över redan väletablerade butiker med kunnig personal, säger vd Ulf Kinnesson.

All butikspersonal i Mariestad och Karlskoga följer med i övergången till Intersport. Däremot försvinner en gemensam administrativ tjänst. För Sören och Kerstin Larsson innebär försäljningen att åren som sporthandlare är över.

– Fram till övergången rullar det på som vanligt. Jag har varit i branschen i 25 år och är tredje generation i familjen som drivit sporthandel i 75 år i Mariestad. Det ska bli intressant att prova på något nytt i livet. Men vad det blir får framtiden utvisa, säger Sören Larsson.

– Intersport har rätt förutsättningar att utveckla och lyfta butikerna till nästa steg, säger Sören Larsson om affären.

Bara ett år efter att de lämnade Team Sportia och flaggade om till Movesport, som ingår i Sportringen-kedjan, är det alltså dags för en ny profilering. I dagarna gjordes affären upp som innebär att butikerna i Mariestad och Karlskoga övergår i Intersports regi den 1 september i år.

– Branschen är i en strukturomvandling. Med ökad globalisering och digitalisering och krav på volymer bedömde vi att vi är för små för att hänga med i utvecklingen. När Intersport visade intresse att överta butikerna kändes det helt rätt; de satsar mycket på klubbverksamhet, vilket vi också jobbat med i Mariestad och Karlskoga, säger Sören Larsson.

Intersport är världens största sportkedja med 5 500 butiker i 44 länder. I Sverige har kedjan drygt 100 helägda butiker och ett 50-tal butiker som drivs av franchisetagare.

– För att ytterligare stärka vårt butiksbestånd tittar vi på expansion på orter där vi har tillväxtpotential som varumärke. Vi ser stora fördelar i att ta över redan väletablerade butiker med kunnig personal, säger vd Ulf Kinnesson.

All butikspersonal i Mariestad och Karlskoga följer med i övergången till Intersport. Däremot försvinner en gemensam administrativ tjänst. För Sören och Kerstin Larsson innebär försäljningen att åren som sporthandlare är över.

– Fram till övergången rullar det på som vanligt. Jag har varit i branschen i 25 år och är tredje generation i familjen som drivit sporthandel i 75 år i Mariestad. Det ska bli intressant att prova på något nytt i livet. Men vad det blir får framtiden utvisa, säger Sören Larsson.