13 jan 2016 14:36

13 jan 2016 14:36

Skänker varor till flyktingar

MARIESTAD: Ny form av insamling i Mariestad

”Handla för andra” sprider sig över landet.
Näst på tur med insamlingsaktiviteten riktad till flyktingar står Mariestad.

– Detta är ett konkret och lättillgängligt sätt att bidra, samtidigt som givarna vet vart hjälpen går och att varorna kommer fram, säger Lars Palo och Lennart Carlberg i Lions Mariestad.

Vid två tillfällen denna vecka kommer medlemmar från Lions stå på Ica Oxen, redo med inköpslistor med varor som behövs – exempelvis blöjor, tandkräm, schampo och tvättmedel – för att hjälpa flyktingar till en bättre livssituation. När kunderna betalat i kassan kan de lämna en eller flera varor i Lions varukorg, som sedan vidareförmedlas till asylboendet i Lugnås.

– Vi börjar med Lugnås, men ambitionen är att det här ska bli en återkommande aktivitet så att behövande på övriga asylboenden i kommunen också får del av varor. I det nära hjälparbetet är detta en superb insamlingsform som även gynnar den lokala handeln, påpekar Lennart Carlberg.

– Vi hoppas att det finns en stor givmildhet bland Mariestadsborna att bidra, säger Lars Palo.

– Detta är ett konkret och lättillgängligt sätt att bidra, samtidigt som givarna vet vart hjälpen går och att varorna kommer fram, säger Lars Palo och Lennart Carlberg i Lions Mariestad.

Vid två tillfällen denna vecka kommer medlemmar från Lions stå på Ica Oxen, redo med inköpslistor med varor som behövs – exempelvis blöjor, tandkräm, schampo och tvättmedel – för att hjälpa flyktingar till en bättre livssituation. När kunderna betalat i kassan kan de lämna en eller flera varor i Lions varukorg, som sedan vidareförmedlas till asylboendet i Lugnås.

– Vi börjar med Lugnås, men ambitionen är att det här ska bli en återkommande aktivitet så att behövande på övriga asylboenden i kommunen också får del av varor. I det nära hjälparbetet är detta en superb insamlingsform som även gynnar den lokala handeln, påpekar Lennart Carlberg.

– Vi hoppas att det finns en stor givmildhet bland Mariestadsborna att bidra, säger Lars Palo.