13 jan 2016 20:00

13 jan 2016 20:19

Rockar loss på Stadt igen

NÖJE: Duo vill förhindra att Mariestad blir en spökstad

Nöjeslivet i stan har sett bättre dagar. Därför vill Johan Gotthardsson och Gustaf Johansson pumpa in nytt liv i Stadts nattklubb.
– Mariestad får inte bli en spökstad, säger festfixarduon.

Stängt var det här, deklarerade Stadshotellets Ashok Hindocha i mellandagarna. Med ett utgående kontrakt, fejd med fastighetsägaren och sinande motivation valde Hindocha att varva ned. Men då klev firma Gotthardsson/Johansson in på veteranens kontor med ny energi och fräscha idéer.

– Efter att Stadt stängde är utelivet i stan i stort sett helt dött. Visst, det finns gott om restauranger och en del pubar och så Park på Jubileumsteatern för större event. Men helt klart saknas något, säger Johan Gotthardsson och Gustaf Johansson.

Nystart

Den 30 januari blir det nypremiär på Stadshotellets nattklubb då lokala bandet Flippers intar scenen. Arrangörer är Gotthardsson och Johansson. Den förstnämnde är ett känt ansikte för många Mariestadsbor – bland annat från quizkvällarna på Stadt, och inte minst en minnesvärd medverkan i tv-programmet ”Bytt är bytt” 2014.

– Jag kommer säkert att försöka bidra med något på Stadts scen framöver. Jag gillar ju att stå däruppe, säger 31-årige Gotthardsson med ett skratt.

Gustaf Johansson, 24, har jobbat med nattklubben på Stadt i fyra år. Han berättar att planerna än så länge sträcker sig över fem helger. Duon avslöjar att en synthfestival samt en kväll med 16+ är inbokat i februari.

– Det kommer att vara mycket lokal anknytning och vi kommer garanterat att leverera. Det kan bli tal om en del temakvällar med passande miljö för att skapa ett bra drag, säger Johansson.

Är positiv

Ashok Hindocha är i färd med att avveckla sin verksamhet på Stadshotellet. Gotthardsson och Johansson kommer att hyra in sig som arrangörer.

– Utvecklingen i Mariestad, där allt fler har valt att åka till Skövde, är sorglig. Men när Johan och Gustaf kommer till mig med stort hjärta, det är klart att jag stöttar killarnas initiativ, säger Ashok Hindocha och berättar att 16 plus-kvällarna dragit många ungdomar från andra orter i Skaraborg.

Johan Gotthardsson driver sedan tidigare eventfirman Gotthards musik och produktion. Han trycker på vikten av att ge besökarna en upplevelse och inte bara en klassisk nattklubbsmiljö.

– Vi måste försöka att öka utbudet av saker att göra i Mariestad. Det är samma med handeln. Folk drar folk helt enkelt. Nu gör vi något kul och förhoppningsvis kan det liva upp stan, säger Johan Gotthardsson.

Stängt var det här, deklarerade Stadshotellets Ashok Hindocha i mellandagarna. Med ett utgående kontrakt, fejd med fastighetsägaren och sinande motivation valde Hindocha att varva ned. Men då klev firma Gotthardsson/Johansson in på veteranens kontor med ny energi och fräscha idéer.

– Efter att Stadt stängde är utelivet i stan i stort sett helt dött. Visst, det finns gott om restauranger och en del pubar och så Park på Jubileumsteatern för större event. Men helt klart saknas något, säger Johan Gotthardsson och Gustaf Johansson.

Nystart

Den 30 januari blir det nypremiär på Stadshotellets nattklubb då lokala bandet Flippers intar scenen. Arrangörer är Gotthardsson och Johansson. Den förstnämnde är ett känt ansikte för många Mariestadsbor – bland annat från quizkvällarna på Stadt, och inte minst en minnesvärd medverkan i tv-programmet ”Bytt är bytt” 2014.

– Jag kommer säkert att försöka bidra med något på Stadts scen framöver. Jag gillar ju att stå däruppe, säger 31-årige Gotthardsson med ett skratt.

Gustaf Johansson, 24, har jobbat med nattklubben på Stadt i fyra år. Han berättar att planerna än så länge sträcker sig över fem helger. Duon avslöjar att en synthfestival samt en kväll med 16+ är inbokat i februari.

– Det kommer att vara mycket lokal anknytning och vi kommer garanterat att leverera. Det kan bli tal om en del temakvällar med passande miljö för att skapa ett bra drag, säger Johansson.

Är positiv

Ashok Hindocha är i färd med att avveckla sin verksamhet på Stadshotellet. Gotthardsson och Johansson kommer att hyra in sig som arrangörer.

– Utvecklingen i Mariestad, där allt fler har valt att åka till Skövde, är sorglig. Men när Johan och Gustaf kommer till mig med stort hjärta, det är klart att jag stöttar killarnas initiativ, säger Ashok Hindocha och berättar att 16 plus-kvällarna dragit många ungdomar från andra orter i Skaraborg.

Johan Gotthardsson driver sedan tidigare eventfirman Gotthards musik och produktion. Han trycker på vikten av att ge besökarna en upplevelse och inte bara en klassisk nattklubbsmiljö.

– Vi måste försöka att öka utbudet av saker att göra i Mariestad. Det är samma med handeln. Folk drar folk helt enkelt. Nu gör vi något kul och förhoppningsvis kan det liva upp stan, säger Johan Gotthardsson.