01 jan 2016 09:00

01 jan 2016 09:00

Klart för ny näringslivsgala

MARIESTAD: Premiärsuccén följs upp

Även 2016 får det lokala näringslivet en alldeles egen galakväll.
– Tanken är att upprepa succén, säger Mats Widhage, näringslivschef i Mariestads kommun.

Den första upplagan av näringslivsgalan blev i mångt och mycket ett lyckat evenemang. Under lättsamma former samlades 258 personer på nya Jubileumsteatern en kväll i maj för att äta och dricka gott, i kombination med underhållning och prisutdelningar av olika slag. Galan besöktes dessutom av Volvos tillträdande vd, Mariestadssonen Martin Lundstedt, som höll en intressant föreläsning.

– Näringslivsgalan blev väldigt uppskattad. Det kändes tidigt att det såtts en frö för en fortsättning, säger Mats Widhage.

Och så blir alltså fallet.

Den 12 maj 2016 är Jubileumsteatern bokad för galakväll. En projektgrupp har redan börjat dra upp riktlinjerna för galan som är ett samarrangemang mellan flera aktörer: Företagarna, Handelsplats Mariestad, Mitt Mariestad, LRF, Sydport, Fastighetsägarna och Mariestads kommun. Men att ändra för mycket i ett vinnande koncept är knappast aktuellt.

– Upplägget blir i stora drag detsamma som ifjol, även om det kanske blir lite nytt. Jag vet att man tittar på att bjuda in en gäst, men vem den personen blir är inte klart. Det blir garanterat en trevlig galakväll där det lokala näringslivet står i fokus.

Den första upplagan av näringslivsgalan blev i mångt och mycket ett lyckat evenemang. Under lättsamma former samlades 258 personer på nya Jubileumsteatern en kväll i maj för att äta och dricka gott, i kombination med underhållning och prisutdelningar av olika slag. Galan besöktes dessutom av Volvos tillträdande vd, Mariestadssonen Martin Lundstedt, som höll en intressant föreläsning.

– Näringslivsgalan blev väldigt uppskattad. Det kändes tidigt att det såtts en frö för en fortsättning, säger Mats Widhage.

Och så blir alltså fallet.

Den 12 maj 2016 är Jubileumsteatern bokad för galakväll. En projektgrupp har redan börjat dra upp riktlinjerna för galan som är ett samarrangemang mellan flera aktörer: Företagarna, Handelsplats Mariestad, Mitt Mariestad, LRF, Sydport, Fastighetsägarna och Mariestads kommun. Men att ändra för mycket i ett vinnande koncept är knappast aktuellt.

– Upplägget blir i stora drag detsamma som ifjol, även om det kanske blir lite nytt. Jag vet att man tittar på att bjuda in en gäst, men vem den personen blir är inte klart. Det blir garanterat en trevlig galakväll där det lokala näringslivet står i fokus.