29 dec 2015 17:04

29 dec 2015 17:04

Skyddstillsyn för grova bedrägerier

TING

En 22-årig Mariestadsbo har dömts till skyddstillsyn, med särskild behandlingsplan, för ett flertal grova bedrägerier, samt försök till grovt bedrägeri.

Vid 39 tillfällen beställde Mariestadsbon mobiltelefoner till ett sammanlagt värde av 263 656 kronor i andras namn. Varorna har sedan hämtats hos butiker/postombud – på olika platser i Sverige – genom att använda falsk legitimation. Fakturering har därefter gjorts till adressaterna.

Han åtalades också för ett tiotal försök till grovt bedrägeri, där det beställts varor för sammanlagt 62 500 kronor.

Om tingsrätten var fängelse som påföljd skulle det ha inneburit 18 månaders fängelse för 22-åringen. Tingsrätten har bestämt att Mariestadsbon omedelbart ska överföras från häktet till ett behandlingshem.

Vid 39 tillfällen beställde Mariestadsbon mobiltelefoner till ett sammanlagt värde av 263 656 kronor i andras namn. Varorna har sedan hämtats hos butiker/postombud – på olika platser i Sverige – genom att använda falsk legitimation. Fakturering har därefter gjorts till adressaterna.

Han åtalades också för ett tiotal försök till grovt bedrägeri, där det beställts varor för sammanlagt 62 500 kronor.

Om tingsrätten var fängelse som påföljd skulle det ha inneburit 18 månaders fängelse för 22-åringen. Tingsrätten har bestämt att Mariestadsbon omedelbart ska överföras från häktet till ett behandlingshem.