23 dec 2015 06:00

23 dec 2015 06:00

Sista dansen för Ashok

MARIESTAD: Hindocha har sagt upp kontraktet för Stadshotellet

Stadshotellet är ett avslutat kapitel för Ashok Hindocha. Den 31 mars nästa år lämnar han in nycklarna för gott.

– Det är med vemod jag tvingats säga upp personalen. Men med nuvarande fastighetsägare kan jag inte utveckla verksamheten mer, säger han.

Det var i februari 2012 som Ashok Hindocha tog över Mariestads stadshotell, med anor från 1860. Full av entusiasm och idéer påbörjades i ett första skede renovering av hotellrummen.

– Stadts rykte var kört i botten, så det var bara att försöka bygga upp förtroendet igen, säger Ashok.

Något som han anser sig ha lyckats under de fyra åren. Rent ekonomiskt har hotellet, nattklubben och restaurangen varit en lönsam historia, enligt Hindocha. Vid sidan om har det dock varit återkommande konflikter med fastighetsägaren Hospitium Fastigheter AB, som sugit kraft och energi.

– När jag tog över fick jag se skisser för en ny hotelldel med restaurang på taket. Men vad har hänt? Inte ett skit, konstaterar Ashok Hindocha syrligt.

Förtroendet för fastighetsägaren är sedan länge förbrukat.

– Det är som att tala för döva öron. Ingenting händer. Se på fasaden, som varit på väg att ramla ner i flera år. Att fastighetsägaren fått ett kommunalt föreläggande om att åtgärda fasaden ger en vink om hur jag som hyresgäst har det.

– Jag hade velat utveckla hotellet på många olika plan. Bland annat vill jag bygga en sportbar, utöka nöjessidan och fortsätta fräscha upp rummen och uteserveringen. Tyvärr går det inte att utveckla rörelsen mer med nuvarande fastighetsägare, säger Hindocha.

Personal uppsagd

Hyreskontraktet är uppsagt och den 31 mars nästa år lämnar han in nycklarna. I dag (läs onsdag) serveras lunch för sista gången. På juldagen blir det sista nattklubbssvängen. Fram till sista mars kommer endast hotelldelen vara öppen. Under året har han fått förfrågningar om att upplåta rum för nyanlända flyktingar.

– Även om fastighetsägaren inte samtycker stänger jag inte dörren. Om det behövs kan jag tänka mig det en kortare period.

– All personal är uppsagd, förutom några på hotellsidan. Utöver de fastanställda är det ett stort antal timvikarier som berörs. Räknar man om det till heltider handlar det om drygt 15 tjänster, säger Ashok och fortsätter:

– Jag hoppas av hela mitt hjärta och för Mariestads skull att det kommer någon och tar över Stadt. Park kör nattklubb en handfull gånger per år på Karlsholme. Frågan är vad Mariestadsborna ska göra resterande del av året. I flera år har vi kört nattklubb för 16-åringar fyra gånger om året, nu har de ingenstans att gå.

Vad har du själv för framtidsplaner?

– Jag har många idéer på nya projekt, både i Mariestad och på andra ställen. Vi får se vad som händer.

Per Bengtsson, vd för Hospitium Fastigheter, vill inte ge några kommentarer om att Hindocha sagt upp kontraktet eller bemöta kritiken som framförs.

– Vi skiljs åt den 31 mars 2016, i övrigt har jag inga kommentarer mer än att vi jobbar på att finna en ny entreprenör som tar över rörelsen.

Utredningen som kommunen beställt av en extern part angående Stadshotellets fasad väntas vara klar efter årsskiftet.

– Vi avvaktar rapporten, och hoppas kunna inleda arbetet på taket och fasaden under våren 2016, säger Per Bengtsson.

Det var i februari 2012 som Ashok Hindocha tog över Mariestads stadshotell, med anor från 1860. Full av entusiasm och idéer påbörjades i ett första skede renovering av hotellrummen.

– Stadts rykte var kört i botten, så det var bara att försöka bygga upp förtroendet igen, säger Ashok.

Något som han anser sig ha lyckats under de fyra åren. Rent ekonomiskt har hotellet, nattklubben och restaurangen varit en lönsam historia, enligt Hindocha. Vid sidan om har det dock varit återkommande konflikter med fastighetsägaren Hospitium Fastigheter AB, som sugit kraft och energi.

– När jag tog över fick jag se skisser för en ny hotelldel med restaurang på taket. Men vad har hänt? Inte ett skit, konstaterar Ashok Hindocha syrligt.

Förtroendet för fastighetsägaren är sedan länge förbrukat.

– Det är som att tala för döva öron. Ingenting händer. Se på fasaden, som varit på väg att ramla ner i flera år. Att fastighetsägaren fått ett kommunalt föreläggande om att åtgärda fasaden ger en vink om hur jag som hyresgäst har det.

– Jag hade velat utveckla hotellet på många olika plan. Bland annat vill jag bygga en sportbar, utöka nöjessidan och fortsätta fräscha upp rummen och uteserveringen. Tyvärr går det inte att utveckla rörelsen mer med nuvarande fastighetsägare, säger Hindocha.

Personal uppsagd

Hyreskontraktet är uppsagt och den 31 mars nästa år lämnar han in nycklarna. I dag (läs onsdag) serveras lunch för sista gången. På juldagen blir det sista nattklubbssvängen. Fram till sista mars kommer endast hotelldelen vara öppen. Under året har han fått förfrågningar om att upplåta rum för nyanlända flyktingar.

– Även om fastighetsägaren inte samtycker stänger jag inte dörren. Om det behövs kan jag tänka mig det en kortare period.

– All personal är uppsagd, förutom några på hotellsidan. Utöver de fastanställda är det ett stort antal timvikarier som berörs. Räknar man om det till heltider handlar det om drygt 15 tjänster, säger Ashok och fortsätter:

– Jag hoppas av hela mitt hjärta och för Mariestads skull att det kommer någon och tar över Stadt. Park kör nattklubb en handfull gånger per år på Karlsholme. Frågan är vad Mariestadsborna ska göra resterande del av året. I flera år har vi kört nattklubb för 16-åringar fyra gånger om året, nu har de ingenstans att gå.

Vad har du själv för framtidsplaner?

– Jag har många idéer på nya projekt, både i Mariestad och på andra ställen. Vi får se vad som händer.

Per Bengtsson, vd för Hospitium Fastigheter, vill inte ge några kommentarer om att Hindocha sagt upp kontraktet eller bemöta kritiken som framförs.

– Vi skiljs åt den 31 mars 2016, i övrigt har jag inga kommentarer mer än att vi jobbar på att finna en ny entreprenör som tar över rörelsen.

Utredningen som kommunen beställt av en extern part angående Stadshotellets fasad väntas vara klar efter årsskiftet.

– Vi avvaktar rapporten, och hoppas kunna inleda arbetet på taket och fasaden under våren 2016, säger Per Bengtsson.