23 dec 2015 10:25

23 dec 2015 10:25

Djurens rätt kritiska till Bergheden

MARIESTAD

Kritiken mot Moderaterna växer efter partiets utnämning av Sten Bergheden till ny talesperson för lantbruks- och landsbygdsfrågor.

Senast att reagera är djurrättsorganisationen Djurens rätt.

– Detta beslut måste ses som särskilt allvarligt och illavarslande eftersom det blivit känt att Sten Bergheden sedan 2009 har ett förbud att ha hand om hovbärande djur, står det i skrivelsen.

Många djurvänner och medlemmar ska ha kontaktat Djurens rätt och uttryckt sin oro över beslutet. Även en namninsamling har startat på internet där man kräver att Bergheden avsätts på sin post. I dagsläget har närmare 2 500 personer skrivit under.

Moderaterna försvarar sig och menar att Mariestadspolitikern hela tiden varit öppen kring händelsen och att han beklagar det inträffade. Bergheden är ångerfull och säger sig ha dragit lärdom av de misstag som gjordes 2007.

Senast att reagera är djurrättsorganisationen Djurens rätt.

– Detta beslut måste ses som särskilt allvarligt och illavarslande eftersom det blivit känt att Sten Bergheden sedan 2009 har ett förbud att ha hand om hovbärande djur, står det i skrivelsen.

Många djurvänner och medlemmar ska ha kontaktat Djurens rätt och uttryckt sin oro över beslutet. Även en namninsamling har startat på internet där man kräver att Bergheden avsätts på sin post. I dagsläget har närmare 2 500 personer skrivit under.

Moderaterna försvarar sig och menar att Mariestadspolitikern hela tiden varit öppen kring händelsen och att han beklagar det inträffade. Bergheden är ångerfull och säger sig ha dragit lärdom av de misstag som gjordes 2007.