22 dec 2015 13:41

22 dec 2015 13:41

Fick inte stanna

SKARABORG: Akuten anmäls till Ivo

En man fick inte stanna kvar på akuten vid Skaraborgs sjukhus i Skövde. Nu vill anhöriga veta varför och anmäler ärendet till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Mannen, som lider av cancer, svimmade i hemmet och fördes med ambulans till akuten vid Skas en fredagkväll. Personalen sa, enligt anmälan, att mannen vekade vara uttorkad. Drygt två timmar senare kom mannen hem med taxi, men förklarade att han var orkeslös.

Han blev inte piggare under helgen och på måndagen blev det ny färd till akuten. Där konstaterades att mannen hade njursvikt och han kördes upp till en avdelning för vård. Nu undrar anhöriga i sin anmälan till Ivo varför mannen inte fick stanna på fredagskvällen.

Mannen, som lider av cancer, svimmade i hemmet och fördes med ambulans till akuten vid Skas en fredagkväll. Personalen sa, enligt anmälan, att mannen vekade vara uttorkad. Drygt två timmar senare kom mannen hem med taxi, men förklarade att han var orkeslös.

Han blev inte piggare under helgen och på måndagen blev det ny färd till akuten. Där konstaterades att mannen hade njursvikt och han kördes upp till en avdelning för vård. Nu undrar anhöriga i sin anmälan till Ivo varför mannen inte fick stanna på fredagskvällen.