20 dec 2015 20:43

20 dec 2015 20:43

Nu kan firandet börja

ODENSÅKER: Ljuva toner välkomnade julen i Odensåker

Julen är här nu.
För den stora skara människor som upplevde Adams julsång i Odensåkers kyrka på söndagskvällen råder det inte längre någon tvekan.

Jo, det fanns flera ögonblick med gåshud under julkonserten i Odensåker. Men det blev också många tillfällen för besökarna att själva lufta sina lungor, och delta i det som Ullervads församling kallar ”Vi sjunger in julen”.

När alla hade knôtt in sig i kyrkan och klockorna klingat ut inleddes arrangemanget med Nu tändas tusen juleljus och Julen är här då församlingen fick chansen att komma i den rätta stämningen genom att sjunga tillsammans med körerna och musikerna. Körledare Agneta Ström, fick dirigera åt än det ena, än det andra hållet.

Kvällen bestod av ett varierat program där de vuxna i Markören sjöng ibland, barnen i Stora Amadeakören ibland och däremellan gav prästen Karin Sterzel ord på vägen i såväl dikt som evangelieläsning och bön.

Många duktiga solister framträdde i många av sångerna, som var av både det traditionella och det lite modernare slaget. Helt klart är att julevangeliet inspirerat mer än en kompositör och textförfattare.

Nu är julen insjungen. Snart kommer tomten och det finns väl bara en sak Odensåker skulle kunna önska sig till nästa års konsert: En större kyrka.

Jo, det fanns flera ögonblick med gåshud under julkonserten i Odensåker. Men det blev också många tillfällen för besökarna att själva lufta sina lungor, och delta i det som Ullervads församling kallar ”Vi sjunger in julen”.

När alla hade knôtt in sig i kyrkan och klockorna klingat ut inleddes arrangemanget med Nu tändas tusen juleljus och Julen är här då församlingen fick chansen att komma i den rätta stämningen genom att sjunga tillsammans med körerna och musikerna. Körledare Agneta Ström, fick dirigera åt än det ena, än det andra hållet.

Kvällen bestod av ett varierat program där de vuxna i Markören sjöng ibland, barnen i Stora Amadeakören ibland och däremellan gav prästen Karin Sterzel ord på vägen i såväl dikt som evangelieläsning och bön.

Många duktiga solister framträdde i många av sångerna, som var av både det traditionella och det lite modernare slaget. Helt klart är att julevangeliet inspirerat mer än en kompositör och textförfattare.

Nu är julen insjungen. Snart kommer tomten och det finns väl bara en sak Odensåker skulle kunna önska sig till nästa års konsert: En större kyrka.