19 dec 2015 12:44

19 dec 2015 12:46

Slutspurt med magi och musik

MARIESTAD: Sista helgen före julafton ...

Jämngrått, men ganska varmt. Alltså ett passande väder för shopping – även om den riktiga julstämningen kanske inte infann sig riktigt.

Köpmän, torghandlare och frivilliga gjorde sitt bästa för att serva kunderna som trängdes i butikerna på lördagsförmiddagen. Många paket slogs in och ett otal snören krullades vackra för att smycka desamma.

För även om vädret nu inte erbjöd någon känsla för den förestående högtiden var det inget fel på humöret i och runt affärerna. En och annan tycktes ha några julklappar kvar att köpa. En lördag på stan är ju dessutom ett ypperligt tillfälle att träffa bekanta och ha tid att stanna upp och prata en stund.

Till sin hjälp för att höja stämningen ytterligare hade Mitt Mariestad anlitat ”Mr Berger & Gycklaren Ann” som vandrade runt på gatorna för att underhålla Mariestadsborna. Egentligen heter de Folke och Ann-Marie Högberg. De bor utanför Varberg, men är ofta på turné med trolleriattiraljer och dragspel. Ann-Marie fascinerade med sina magiska trick och Folke bidrog med musiken – ett tiotal jullåtar i ett enda dagslångt potpurri.

Köpmän, torghandlare och frivilliga gjorde sitt bästa för att serva kunderna som trängdes i butikerna på lördagsförmiddagen. Många paket slogs in och ett otal snören krullades vackra för att smycka desamma.

För även om vädret nu inte erbjöd någon känsla för den förestående högtiden var det inget fel på humöret i och runt affärerna. En och annan tycktes ha några julklappar kvar att köpa. En lördag på stan är ju dessutom ett ypperligt tillfälle att träffa bekanta och ha tid att stanna upp och prata en stund.

Till sin hjälp för att höja stämningen ytterligare hade Mitt Mariestad anlitat ”Mr Berger & Gycklaren Ann” som vandrade runt på gatorna för att underhålla Mariestadsborna. Egentligen heter de Folke och Ann-Marie Högberg. De bor utanför Varberg, men är ofta på turné med trolleriattiraljer och dragspel. Ann-Marie fascinerade med sina magiska trick och Folke bidrog med musiken – ett tiotal jullåtar i ett enda dagslångt potpurri.