16 dec 2015 17:06

16 dec 2015 17:06

Skaparlustpå Stubben

MARIESTAD: Konstprojekt resulterade i vernissage

Hela hösten har de pysslat, målat och fotat. I går hölls vernissage där skapelserna visades upp.

Under hösten har femåringarna på avdelningen Stubben på Ljungdalen fått utlopp för sin konstnärliga ådra. Konstprojektet inleddes i samband med Kultur- och skördefesten då barnen knallade ner till Esplanaden och valde ut sina favorittavlor i Allékonsten. I förskolans konstateljé har de sedan gjort en egen tolkning av bilderna.

De färgglada tavlorna är en del i utställningen som visas i förskolans matsal – eller konsthall som den förvandlats till denna eftermiddag. Tillsammans med föräldrar och syskon minglade konstnärerna runt, försedda med bubbeldricka och salta pinnar precis som det ska vara på vernissage. Jesper Appelgren visade stolt upp trumman, trumpeten och hunden han knåpat ihop.

– Papperet runt burken fastnade av sig självt och sen limmade jag på fina kapsyler, berättar Jesper och drar ett trumsolo värt namnet.

Ida Fjellmans idé om ett zoo resulterade i en hel park fylld med lejon, zebror, elefanter, giraffer och sjöhästar. Flera kompisar har så klart varit med och fyllt på hagarna.

– Giraffen var svårast, den var ju så stor, säger Ida.

I utställningen visas också ett urval av fotografier som barnen knäppt under en fotokurs. Motiven bjuder ett brett spektra; från inomhusmiljöer på förskolan till en snusdosa inbäddad i gula höstlöv.

Under hösten har femåringarna på avdelningen Stubben på Ljungdalen fått utlopp för sin konstnärliga ådra. Konstprojektet inleddes i samband med Kultur- och skördefesten då barnen knallade ner till Esplanaden och valde ut sina favorittavlor i Allékonsten. I förskolans konstateljé har de sedan gjort en egen tolkning av bilderna.

De färgglada tavlorna är en del i utställningen som visas i förskolans matsal – eller konsthall som den förvandlats till denna eftermiddag. Tillsammans med föräldrar och syskon minglade konstnärerna runt, försedda med bubbeldricka och salta pinnar precis som det ska vara på vernissage. Jesper Appelgren visade stolt upp trumman, trumpeten och hunden han knåpat ihop.

– Papperet runt burken fastnade av sig självt och sen limmade jag på fina kapsyler, berättar Jesper och drar ett trumsolo värt namnet.

Ida Fjellmans idé om ett zoo resulterade i en hel park fylld med lejon, zebror, elefanter, giraffer och sjöhästar. Flera kompisar har så klart varit med och fyllt på hagarna.

– Giraffen var svårast, den var ju så stor, säger Ida.

I utställningen visas också ett urval av fotografier som barnen knäppt under en fotokurs. Motiven bjuder ett brett spektra; från inomhusmiljöer på förskolan till en snusdosa inbäddad i gula höstlöv.