13 dec 2015 21:56

13 dec 2015 21:57

Julstämningen höjdes med storslagen konsert

MARIESTAD

Så ska en slipsten dras!
Eller snarare, så ska julmusik levereras!
Cantabilekören och Mariestads kammarkör bjöd på en sprakande högtidskonsert.

Först kröntes årets lucia, sedan gav musikskoleelever en adventsspelning – och senast i raden hölls en stämningsfull julkonsert.

Domkyrkan i Mariestad har varit skådeplatsen för flera ljusa och fina arrangemang på sistone. Luciadagens konsert med Cantabilekören och Mariestads kammarkör var ytterligare ett bevis på julen är en högtid värt att fira.

Det var smockfullt i bänkraderna under föreställningen, och med genrepet från eftermiddagen inräknat kunde det konstateras att många biljetter hade sålts.

”Fin tradition”

En som ville uppleva riktig julstämning var Margareta Höglund från Mariestad.

– Konserten är en fin tradition och det är samtidigt en bra inledning på julen. Musiken är fantastisk och den stora kören gör det hela så pampigt. Dessutom är sångsolisterna underbara, säger hon.

Margareta syftar på sopransolisten Liz-Marie Tammo och bassolisten Stefan Gustafson. Deras inlevelsefulla och starka röster gjorde att standarden på konserten höjdes betänkligt. Bakom sig hade de körerna och spelmännen, som förstärkte det praktfulla helhetsintrycket.

Klassiska julsånger som ”Nu tändas tusen juleljus”, ”Jul, jul, strålande jul” och ”O helga natt” spelades, liksom ett flertal psalmer. Gåshudsfaktorn var på topp när Liz-Marie Tammo halvvägs in i programmet sjöng Wolfgang Amadeus Mozarts ”Alleluia”. Numret kan inte beskrivas på annat sätt än vackert, pricksäkert och skickligt.

Först kröntes årets lucia, sedan gav musikskoleelever en adventsspelning – och senast i raden hölls en stämningsfull julkonsert.

Domkyrkan i Mariestad har varit skådeplatsen för flera ljusa och fina arrangemang på sistone. Luciadagens konsert med Cantabilekören och Mariestads kammarkör var ytterligare ett bevis på julen är en högtid värt att fira.

Det var smockfullt i bänkraderna under föreställningen, och med genrepet från eftermiddagen inräknat kunde det konstateras att många biljetter hade sålts.

”Fin tradition”

En som ville uppleva riktig julstämning var Margareta Höglund från Mariestad.

– Konserten är en fin tradition och det är samtidigt en bra inledning på julen. Musiken är fantastisk och den stora kören gör det hela så pampigt. Dessutom är sångsolisterna underbara, säger hon.

Margareta syftar på sopransolisten Liz-Marie Tammo och bassolisten Stefan Gustafson. Deras inlevelsefulla och starka röster gjorde att standarden på konserten höjdes betänkligt. Bakom sig hade de körerna och spelmännen, som förstärkte det praktfulla helhetsintrycket.

Klassiska julsånger som ”Nu tändas tusen juleljus”, ”Jul, jul, strålande jul” och ”O helga natt” spelades, liksom ett flertal psalmer. Gåshudsfaktorn var på topp när Liz-Marie Tammo halvvägs in i programmet sjöng Wolfgang Amadeus Mozarts ”Alleluia”. Numret kan inte beskrivas på annat sätt än vackert, pricksäkert och skickligt.