10 dec 2015 12:19

10 dec 2015 12:19

Nya tabelltider hos Västtrafik

KOLLEKTIVTRAFIK

På söndag den 13 december börjar Västtrafiks nya vintertabell att gälla. Alla linjer får nya tabeller och på många håll kommer även körvägar och tider att justeras.

När det gäller förändringar i Skaraborgs busstrafik handlar det till största del om bussar till och från Skövde, men linje 506 som trafikerar sträckan Mariestad–Götene påverkas också. Linjen utökas med fyra avgångar på dagtid på vardagar, två från Götene och två från Mariestad.

Omgörningen påverkar också Kinnekulletåget på sträckan Göteborg–Lidköping–Mariestad. Eftermiddagståget mellan Maristad och Göteborg får ny ankomsttid i Göteborg. En avgång mellan Lidköping och Herrljunga på eftermiddagen flyttas fram. Det genomförs också justeringar i tidtabellen på helger mellan Mariestad och Hallsberg för att anpassa anslutningen i Hallsberg med tåg mot Stockholm.

När det gäller förändringar i Skaraborgs busstrafik handlar det till största del om bussar till och från Skövde, men linje 506 som trafikerar sträckan Mariestad–Götene påverkas också. Linjen utökas med fyra avgångar på dagtid på vardagar, två från Götene och två från Mariestad.

Omgörningen påverkar också Kinnekulletåget på sträckan Göteborg–Lidköping–Mariestad. Eftermiddagståget mellan Maristad och Göteborg får ny ankomsttid i Göteborg. En avgång mellan Lidköping och Herrljunga på eftermiddagen flyttas fram. Det genomförs också justeringar i tidtabellen på helger mellan Mariestad och Hallsberg för att anpassa anslutningen i Hallsberg med tåg mot Stockholm.