09 dec 2015 17:17

09 dec 2015 17:39

Jas-plan höjde julstämningen

MARIESTAD: Julgransflygning i elva städer

Det tog bara några sekunder. Sedan var ”julgransflygningen” i Mariestad över för den här gången.

Enligt traditionen valde Skaraborgs flygflottilj F7 under onsdagen att genomföra sin formationsflygning över en rad olika städer i Västergötland. Vid 15.40-tiden kom tio Jas 39 Gripen-plan från Skövdehållet och formade tillsammans en julgran.

På ett svisch hade de passerat Mariestad och i höjd med Vänern svängde de av mot Lidköping.

– Vi vet att flygningen är uppskattad i juletider och det är dessutom bra övning för våra piloter. Vi flög över Vara, Grästorp, Uddevalla, Trollhättan, Uddevalla, Göteborg, Borås, Skara, Skövde, Mariestad och Lidköping, säger Henrik Gebhardt, informationschef vid flygflottiljen i Såtenäs.

Enligt traditionen valde Skaraborgs flygflottilj F7 under onsdagen att genomföra sin formationsflygning över en rad olika städer i Västergötland. Vid 15.40-tiden kom tio Jas 39 Gripen-plan från Skövdehållet och formade tillsammans en julgran.

På ett svisch hade de passerat Mariestad och i höjd med Vänern svängde de av mot Lidköping.

– Vi vet att flygningen är uppskattad i juletider och det är dessutom bra övning för våra piloter. Vi flög över Vara, Grästorp, Uddevalla, Trollhättan, Uddevalla, Göteborg, Borås, Skara, Skövde, Mariestad och Lidköping, säger Henrik Gebhardt, informationschef vid flygflottiljen i Såtenäs.