07 dec 2015 21:11

07 dec 2015 21:12

Vackra adventstoner spreds i domkyrkan

MARIESTAD

Konserten ”Toner i advent” har väckt starka och ljuvliga julkänslor i fem år. Måndagskvällens uppträdande i Mariestads domkyrka var inget undantag.

Elever från Mariestads musikskola och Töreboda kulturskola har skaffat sig en gemensam jultradition. För femte året i följd bjuder de på två konserter på lika många dagar, där musiken givetvis går i julens tecken. Efter måndagens konsert i domkyrkan väntar ett besök i Töreboda kyrka under tisdagen.

Årets program innefattar en salig blandning. Här finns sångsolister, gitarrduetter, saxofonkvartetter, ensemble – och inte minst symfoniorkestern.

Musikskolechefen Kajsa Stenberg Axelsson tryckte just lite extra på symfoniorkesterns två verk av Gustav Holst och Ludwig van Beethoven.

Välbesökt i kyrkan

– Det är verkligen något extra och jag är säker på att åhörarna kommer att uppskatta den delen lite extra. Överlag önskar jag att alla får en jättehärlig musikstund, sa Stenberg Axelsson före måndagens konsert.

Eleverna som uppträder är de som har spelat under flera år och skaffat sig rutin på liknande arrangemang. I huvudsak är det högstadie- och gymnasieelever, men även yngre förmågor får chansen att visa sin repertoar.

Kyrkoherde Willem-Jan Fens bad inledningsvis den stora besöksskaran att vänta med applåderna till slutet. Under tiden fick åhörarna chansen att luta sig tillbaka, sluta sina ögon och njuta av avkopplande musik.

Båda kvällarna avslutas med ”Nu tändas tusen juleljus” och här får alla chansen att sjunga med.

Elever från Mariestads musikskola och Töreboda kulturskola har skaffat sig en gemensam jultradition. För femte året i följd bjuder de på två konserter på lika många dagar, där musiken givetvis går i julens tecken. Efter måndagens konsert i domkyrkan väntar ett besök i Töreboda kyrka under tisdagen.

Årets program innefattar en salig blandning. Här finns sångsolister, gitarrduetter, saxofonkvartetter, ensemble – och inte minst symfoniorkestern.

Musikskolechefen Kajsa Stenberg Axelsson tryckte just lite extra på symfoniorkesterns två verk av Gustav Holst och Ludwig van Beethoven.

Välbesökt i kyrkan

– Det är verkligen något extra och jag är säker på att åhörarna kommer att uppskatta den delen lite extra. Överlag önskar jag att alla får en jättehärlig musikstund, sa Stenberg Axelsson före måndagens konsert.

Eleverna som uppträder är de som har spelat under flera år och skaffat sig rutin på liknande arrangemang. I huvudsak är det högstadie- och gymnasieelever, men även yngre förmågor får chansen att visa sin repertoar.

Kyrkoherde Willem-Jan Fens bad inledningsvis den stora besöksskaran att vänta med applåderna till slutet. Under tiden fick åhörarna chansen att luta sig tillbaka, sluta sina ögon och njuta av avkopplande musik.

Båda kvällarna avslutas med ”Nu tändas tusen juleljus” och här får alla chansen att sjunga med.