27 nov 2015 17:39

27 nov 2015 17:39

Effektfull start på julen

MARIESTAD: Tänt var det här!

Nu är den i gång, julen. Om det råder ingen tvekan sedan såväl gran som gator fått sin belysning tänd på fredagseftermiddagen.

De sista höstlöven virvlade runt fötterna, de första muggarna glögg såldes och julmusiken strömmade ur högtalarna. I den sena fredagseftermiddagen samlades Mariestadsborna för att vara med när årets julmarknad blev officiellt invigd.

Lions Roger Erkenvåg talade om traditioner – både dem hemma i familjen och dem som delas av flera – exempelvis julmarknaden i Mariestad. Han menade att denna höst varit mörkare än på länge, och syftade då på händelser ute i världen, och att traditioner för möten och gemenskap då blir än viktigare.

De senaste åren har stadens julbelysning bytts ut steg för steg. För två år sedan var det Stockholmsvägen som förnyades, i fjol fick den stora granen sina röda kulor; nyheten i år var att även Gamla torgets gran har fått lampor. Med den upplysningen avslutade Roger Erkenvåg sitt tal och tillsammans med åhörarna räknade han ned från tio. Exakt på ”noll” tändes samtliga lampor och girlanger runt omkring och en trumpetfanfar förstärkte den festliga stämningen.

De sista höstlöven virvlade runt fötterna, de första muggarna glögg såldes och julmusiken strömmade ur högtalarna. I den sena fredagseftermiddagen samlades Mariestadsborna för att vara med när årets julmarknad blev officiellt invigd.

Lions Roger Erkenvåg talade om traditioner – både dem hemma i familjen och dem som delas av flera – exempelvis julmarknaden i Mariestad. Han menade att denna höst varit mörkare än på länge, och syftade då på händelser ute i världen, och att traditioner för möten och gemenskap då blir än viktigare.

De senaste åren har stadens julbelysning bytts ut steg för steg. För två år sedan var det Stockholmsvägen som förnyades, i fjol fick den stora granen sina röda kulor; nyheten i år var att även Gamla torgets gran har fått lampor. Med den upplysningen avslutade Roger Erkenvåg sitt tal och tillsammans med åhörarna räknade han ned från tio. Exakt på ”noll” tändes samtliga lampor och girlanger runt omkring och en trumpetfanfar förstärkte den festliga stämningen.