13 nov 2015 06:00

13 nov 2015 06:00

Ansvarig politiker tiger

TYSTNADEN

Även ansvarig politiker för regionens naturbruksskolor väljer att tiga. Eftersom förvaltningschef Kristina Athlei inte låter sig intervjuas har vi i stället försökt att nå ordföranden för naturbruksstyrelsen i Västra Götalandsregionen – Rune Hegland (MP).

Rune Hegland varken svarar på telefonsamtal eller ringer upp. Till slut meddelar han via sms om en tid då han kan nås. När MT ringer på överenskommen tid möts vi återigen av telefonsvararen.

MT önskar att höra hur Hegland ser på tystnaden från förvaltingschefen, rektorsflykten, oron hos personalen och det faktum att anställda inte vågar prata med media.

Vi kommer att göra nya försök att nå Rune Hegland och även partikamraten Birgitta Losman, ordförande i regionutvecklingsnämnden som är naturbruksstyrelsens uppdragsgivare. På onsdagen hade hon ett svarsmeddelande om att telefonen var överbelastad och man hänvisades till kommunikatör.

Rune Hegland varken svarar på telefonsamtal eller ringer upp. Till slut meddelar han via sms om en tid då han kan nås. När MT ringer på överenskommen tid möts vi återigen av telefonsvararen.

MT önskar att höra hur Hegland ser på tystnaden från förvaltingschefen, rektorsflykten, oron hos personalen och det faktum att anställda inte vågar prata med media.

Vi kommer att göra nya försök att nå Rune Hegland och även partikamraten Birgitta Losman, ordförande i regionutvecklingsnämnden som är naturbruksstyrelsens uppdragsgivare. På onsdagen hade hon ett svarsmeddelande om att telefonen var överbelastad och man hänvisades till kommunikatör.