07 nov 2015 15:00

07 nov 2015 15:28

Nu är naturreservatet skyltat

Det tog ett par år, men nu finns skyltar och gränsmarkeringar på plats vid Vristulvens naturreservat. Äntligen – tycker familjen Udén i Lugnås, som väntat men även legat på för att länsstyrelsen skulle komma till skott.

Vristulvens västra och norra delar blev naturreservat 2013, men information om detta på platsen har dröjt. ”Är skogen värd att skydda – varför inte löpa linan ut?” undrade Stefan Udén i MT i september. Länsstyrelsens förvaltare Ulf Wiktander lovade dock att skyltar var på gång och skulle komma upp ganska snart. Så blev det också, konstaterade Stefan Udén, som tog dessa bilder vid Svartvik häromdagen.

Vristulvens västra och norra delar blev naturreservat 2013, men information om detta på platsen har dröjt. ”Är skogen värd att skydda – varför inte löpa linan ut?” undrade Stefan Udén i MT i september. Länsstyrelsens förvaltare Ulf Wiktander lovade dock att skyltar var på gång och skulle komma upp ganska snart. Så blev det också, konstaterade Stefan Udén, som tog dessa bilder vid Svartvik häromdagen.