05 nov 2015 13:14

24 nov 2015 14:32

Trio åtalad för grov misshandel

Tre yngre män har åtalats för en grov misshandel, samt misshandel, som inträffade i Mariestad för en månad sedan.
De ska ha knivskurit en 24-åring i ena baksidan låret, men även attackerat en annan person vid samma tillfälle.

Två av de åtalade Mariestadsbor i 20-årsåldern och den tredje personen är en 20-åring från Hjo.

Misshandeln inträffade klockan 23.45 på söndagskvällen 4 oktober i korsningen Magasinsgatan/Österlånggatan. En 24-åring fick ta emot knytnävsslag, sparkar, slag med batongliknande föremål, samt ett knivhugg. Detta resulterade i skador på huvud, hals, bål, armar och ben, samt en sårskada i vänster lår.

Greps

Ett vittne såg trion springa från korsningen och kort därefter gjorde polisen ett gripande på Kungsgatan.

24-åringen transporterades med ambulans till sjukhus, men klarade sig utan livshotande kroppsskador. Åklagaren menar att trion visat en särskilt hänsynslöshet och råhet genom att de varit i numerärt överläge.

Misshandel

Trion, som varit häktad sedan 8 oktober, är även åtalad för misshandel av en andra person i samma korsning, men där handlar åtalspunkten om misshandel. Offret fick ta emot knytnävsslag mot ansiktet och slag med batongliknande föremål mot ben och höft.

De tre huvudpersonerna, som gjort vissa medgivanden, är även åtalade för narkotikabrott eftersom de haft spår av narkotika i blodet i samband med misshandeln.

Två av de åtalade Mariestadsbor i 20-årsåldern och den tredje personen är en 20-åring från Hjo.

Misshandeln inträffade klockan 23.45 på söndagskvällen 4 oktober i korsningen Magasinsgatan/Österlånggatan. En 24-åring fick ta emot knytnävsslag, sparkar, slag med batongliknande föremål, samt ett knivhugg. Detta resulterade i skador på huvud, hals, bål, armar och ben, samt en sårskada i vänster lår.

Greps

Ett vittne såg trion springa från korsningen och kort därefter gjorde polisen ett gripande på Kungsgatan.

24-åringen transporterades med ambulans till sjukhus, men klarade sig utan livshotande kroppsskador. Åklagaren menar att trion visat en särskilt hänsynslöshet och råhet genom att de varit i numerärt överläge.

Misshandel

Trion, som varit häktad sedan 8 oktober, är även åtalad för misshandel av en andra person i samma korsning, men där handlar åtalspunkten om misshandel. Offret fick ta emot knytnävsslag mot ansiktet och slag med batongliknande föremål mot ben och höft.

De tre huvudpersonerna, som gjort vissa medgivanden, är även åtalade för narkotikabrott eftersom de haft spår av narkotika i blodet i samband med misshandeln.