05 nov 2015 12:03

05 nov 2015 19:06

Kommunens hemsida i gång igen

Mariestads kommun har under torsdagen haft problem med sin externwebb och det gick inte att besöka vissa hemsidor. Nu är detta dock löst.

Enligt Pia Stenström på kommunikationsenheten upptäcktes felet i morse. Förutom Mariestads kommuns hemsida gick det inte att besöka Töreboda och Gullspångs kommuns hemsidor. Även hemsidorna till Vadsbogymnasiet, Mariehus, Vänerenergi, Tolkförmedling väst och Dacapo Mariestad var drabbade.

– Vår plattformsleverantör jobbar på problemet och vi hoppas att felet åtgärdas så snart som möjligt, sade Pia Stenström vid 14.30-tiden på torsdagen. Det här drabbar inte oss mer än att vi inte kan få ut information på hemsidorna. Vi har dock vår Facebookkanal som komplement.

Vid 18.30-tiden kom besked att webbsidorna fungerare igen genom att IT-avdelningen fått gå tillbaka till senast sparad version och på det viset fått i gång allt. Orsaken till felet har man inte klart för sig – det arbetet fortsätter med hjälp av systemleverantören, hälsar kommunikationsavdelningen på torsdagskvällen.

Enligt Pia Stenström på kommunikationsenheten upptäcktes felet i morse. Förutom Mariestads kommuns hemsida gick det inte att besöka Töreboda och Gullspångs kommuns hemsidor. Även hemsidorna till Vadsbogymnasiet, Mariehus, Vänerenergi, Tolkförmedling väst och Dacapo Mariestad var drabbade.

– Vår plattformsleverantör jobbar på problemet och vi hoppas att felet åtgärdas så snart som möjligt, sade Pia Stenström vid 14.30-tiden på torsdagen. Det här drabbar inte oss mer än att vi inte kan få ut information på hemsidorna. Vi har dock vår Facebookkanal som komplement.

Vid 18.30-tiden kom besked att webbsidorna fungerare igen genom att IT-avdelningen fått gå tillbaka till senast sparad version och på det viset fått i gång allt. Orsaken till felet har man inte klart för sig – det arbetet fortsätter med hjälp av systemleverantören, hälsar kommunikationsavdelningen på torsdagskvällen.