28 okt 2015 06:00

28 okt 2015 06:00

Hallå där ...

... Rickard Lilliestierna, 30, från Mariestad som nu är dubbelkvalificerad som jurist, både i Sverige och i England och Wales efter sin sista halvårspraktik i Dubai. Har fått jobb på en av världens mest ansedda advokatbyråer, Norton Rose Fulbright i London.

Ur askan i elden?

– Nu är studier och träningsår avklarade och det lär inte bli tal om något sabbatsår, men en månads ledighet är på gång. Det är full fart och höga förväntningar.

Vad har du lärt dig om dig själv de senaste åren?

– Ganska mycket. Blir man tillfrågad om en uppgift svarar du alltid ja, även om du inte riktigt förstår. I Dubai undervisade jag engelska till ensamkommande flyktingbarn som ett slags filantropisk verksamhet vid sidan om. En annan dag firade jag engelska drottningens födelsedag på en yacht i Persiska gulfen. Sådana erfarenheter gör att man utvecklas.

– Generellt förbättrar jag mitt perspektiv på maktutövning inom näringslivet och får hela tiden bättre och bättre sociala kontakter i olika delar av världen.

Vilka blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter på Norton Rose Fulbright?

– Under ett halvår i Dubai har jag jobbat med rådgivning kring finansiering av ett par stora energi- och infrastrukturprojekt. Åter på huvudkontoret i London jobbar jag med processen när någon försöker köpa ut ett börsnoterat bolag på London stock exchange.

Hur många timmar jobbar du i veckan?

– Lugna perioder ungefär 55 timmar i veckan. Men det brukar sällan vara lugnt. De senaste två veckorna har jag kommit hem vid tre på natten varje dag.

I en MT-intervju för tre år sedan svarade du att gin och tonic var din favoritdrink. Är den det fortfarande?

– Haha, sa jag det? Jo, den gör sig ju bra på sommaren, men en bra whisky är nog bättre den här årstiden.

Vad ser du fram emot den närmaste tiden?

– Tillsammans med en god vän från tiden i Lund är jag på gång att köpa en ny lägenhet i London. I övrigt ser jag fram emot julledighet som bland annat lär tillbringas i Vänerns pärla.

Ur askan i elden?

– Nu är studier och träningsår avklarade och det lär inte bli tal om något sabbatsår, men en månads ledighet är på gång. Det är full fart och höga förväntningar.

Vad har du lärt dig om dig själv de senaste åren?

– Ganska mycket. Blir man tillfrågad om en uppgift svarar du alltid ja, även om du inte riktigt förstår. I Dubai undervisade jag engelska till ensamkommande flyktingbarn som ett slags filantropisk verksamhet vid sidan om. En annan dag firade jag engelska drottningens födelsedag på en yacht i Persiska gulfen. Sådana erfarenheter gör att man utvecklas.

– Generellt förbättrar jag mitt perspektiv på maktutövning inom näringslivet och får hela tiden bättre och bättre sociala kontakter i olika delar av världen.

Vilka blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter på Norton Rose Fulbright?

– Under ett halvår i Dubai har jag jobbat med rådgivning kring finansiering av ett par stora energi- och infrastrukturprojekt. Åter på huvudkontoret i London jobbar jag med processen när någon försöker köpa ut ett börsnoterat bolag på London stock exchange.

Hur många timmar jobbar du i veckan?

– Lugna perioder ungefär 55 timmar i veckan. Men det brukar sällan vara lugnt. De senaste två veckorna har jag kommit hem vid tre på natten varje dag.

I en MT-intervju för tre år sedan svarade du att gin och tonic var din favoritdrink. Är den det fortfarande?

– Haha, sa jag det? Jo, den gör sig ju bra på sommaren, men en bra whisky är nog bättre den här årstiden.

Vad ser du fram emot den närmaste tiden?

– Tillsammans med en god vän från tiden i Lund är jag på gång att köpa en ny lägenhet i London. I övrigt ser jag fram emot julledighet som bland annat lär tillbringas i Vänerns pärla.