20 okt 2015 16:53

20 okt 2015 16:53

"Framför allt är det en stor ära"

Grattis till utmärkelsen Peter Lindgren, som tillsammans med hustrun Monica driver Café Baltzar i Sjötorp – årets Längs Göta kanalföretag.

– Tackar så hjärtligt! Det var verkligen en jätteöverraskning att få det här fina priset.

Vad betyder priset?

– Framför allt är det en stor ära. Men sedan är det ju ett bevis på att vi lyckats med vårt koncept.

Sedan starten med en liten klädbutik 2010, har ni breddat verksamheten på många områden.

– Jajamän, det gäller att ha ett antal ben att stå på för att kunna driva runt företaget i stort sett året runt. I dag har vi kafé och butiken, ställplatser i gästhamnen, båtförvaring och ett litet kanalmuseum. Och mer är på gång; till sommaren är tanken att öppna en reception för ställplatserna i slussvaktarvillan.

Det låter som att det blir jobb dygnet runt?

– Mellan maj och september är det full fart sju dagar i veckan. Oktober är lite lugnare, sedan stänger vi igen helt och laddar batterierna innan allt drar i gång igen i mars. Eller förresten, 21–22 november kör vi ju julmarknad i Sjötorp.

Berätta om nätverket och dess uppgift.

– Vi är ett 50-tal företagare som gemensamt försöker utveckla Göta kanal som besöksområde. Vi träffas ett antal gånger varje år och klurar på olika idéer för hur vi tillsammans kan förlänga säsongen, exempelvis genom att ta fram olika upplevelsepaket. För att locka turister gäller det att tänka vitt och brett.

Utmärkelsen årets Längs Göta kanal-företag delas i år ut för sjunde gången. Bland tidigare segrare ses Sjötorps upplevelsecenter (2009), Norrqvarn hotell & konferens (2011) och Hajstorps slusskafé & vandrarhem (2013).

– Tackar så hjärtligt! Det var verkligen en jätteöverraskning att få det här fina priset.

Vad betyder priset?

– Framför allt är det en stor ära. Men sedan är det ju ett bevis på att vi lyckats med vårt koncept.

Sedan starten med en liten klädbutik 2010, har ni breddat verksamheten på många områden.

– Jajamän, det gäller att ha ett antal ben att stå på för att kunna driva runt företaget i stort sett året runt. I dag har vi kafé och butiken, ställplatser i gästhamnen, båtförvaring och ett litet kanalmuseum. Och mer är på gång; till sommaren är tanken att öppna en reception för ställplatserna i slussvaktarvillan.

Det låter som att det blir jobb dygnet runt?

– Mellan maj och september är det full fart sju dagar i veckan. Oktober är lite lugnare, sedan stänger vi igen helt och laddar batterierna innan allt drar i gång igen i mars. Eller förresten, 21–22 november kör vi ju julmarknad i Sjötorp.

Berätta om nätverket och dess uppgift.

– Vi är ett 50-tal företagare som gemensamt försöker utveckla Göta kanal som besöksområde. Vi träffas ett antal gånger varje år och klurar på olika idéer för hur vi tillsammans kan förlänga säsongen, exempelvis genom att ta fram olika upplevelsepaket. För att locka turister gäller det att tänka vitt och brett.

Utmärkelsen årets Längs Göta kanal-företag delas i år ut för sjunde gången. Bland tidigare segrare ses Sjötorps upplevelsecenter (2009), Norrqvarn hotell & konferens (2011) och Hajstorps slusskafé & vandrarhem (2013).