14 okt 2015 19:00

15 okt 2015 07:39

Fixar konsert till förmån för flyktingar

Hur fick du idén Josefin Andersson, 17, som den 24 oktober anordnar en välgörenhetskonsert till förmån för Syriens flyktingbarn.

– Jag kände att jag inte bara kunde sitta och titta på när det händer så hemska saker i världen just nu. Människor flyr för sina liv, och då tänkte jag, vad skulle jag kunna göra för dem? Då föddes idén om en välgörenhetskonsert.

– Det är det minsta jag kan göra. Jag vill hjälpa människor, och främst barnen, till att få ett bättre liv. Det är fantastiskt att se att så många människor i dagens samhälle engagerar sig så mycket som de gör, och det här är mitt sätt att bidra.

Var kommer konserten att arrangeras?

– Den kommer att hållas i Mariestads pingstkyrka. Konserten arrangeras utav mig själv, men jag har fått lite hjälp av några bekanta i kyrkan, vänner och familj.

Vilka kommer att uppträda?

– Några lokala unga tjejer och killar ska sjunga, spela och dansa: Julia Birgersson, Ellen Svensson & Valerina Kastrati, Ellen & Brandon, Jessica, Pauline, Saga & Josefin och bandet Hometown Marie.

Hur mycket pengar hoppas du få in?

– Jag hoppas med konserten att samla in minst 20 000 kronor. Självklart önskar jag på att konserten blir utsåld. Det kommer finnas möjligheter till att ge frivilliga gåvor under kvällen.

Var kommer pengarna att skänkas?

– Alla intäkter kommer oavkortat att gå till PMU som är alla Sveriges pingstkyrkors egen hjälporganisation. PMU har inga mellanhänder och jobbar direkt på plats. De har just nu en kampanj där de hjälper Syriens flyktingbarn, och det är dit alla pengar kommer att gå.

Hur ser du på händelserna i världen?

– Jag tycker att flyktingsituationen som råder i världen i dag är fruktansvärt orättvis och hemsk. Det är hemskt att se alla bilder och filmer från Syrien där människor far illa.

– Jag kände att jag inte bara kunde sitta och titta på när det händer så hemska saker i världen just nu. Människor flyr för sina liv, och då tänkte jag, vad skulle jag kunna göra för dem? Då föddes idén om en välgörenhetskonsert.

– Det är det minsta jag kan göra. Jag vill hjälpa människor, och främst barnen, till att få ett bättre liv. Det är fantastiskt att se att så många människor i dagens samhälle engagerar sig så mycket som de gör, och det här är mitt sätt att bidra.

Var kommer konserten att arrangeras?

– Den kommer att hållas i Mariestads pingstkyrka. Konserten arrangeras utav mig själv, men jag har fått lite hjälp av några bekanta i kyrkan, vänner och familj.

Vilka kommer att uppträda?

– Några lokala unga tjejer och killar ska sjunga, spela och dansa: Julia Birgersson, Ellen Svensson & Valerina Kastrati, Ellen & Brandon, Jessica, Pauline, Saga & Josefin och bandet Hometown Marie.

Hur mycket pengar hoppas du få in?

– Jag hoppas med konserten att samla in minst 20 000 kronor. Självklart önskar jag på att konserten blir utsåld. Det kommer finnas möjligheter till att ge frivilliga gåvor under kvällen.

Var kommer pengarna att skänkas?

– Alla intäkter kommer oavkortat att gå till PMU som är alla Sveriges pingstkyrkors egen hjälporganisation. PMU har inga mellanhänder och jobbar direkt på plats. De har just nu en kampanj där de hjälper Syriens flyktingbarn, och det är dit alla pengar kommer att gå.

Hur ser du på händelserna i världen?

– Jag tycker att flyktingsituationen som råder i världen i dag är fruktansvärt orättvis och hemsk. Det är hemskt att se alla bilder och filmer från Syrien där människor far illa.