14 okt 2015 10:44

14 okt 2015 17:02

Ekeroth på plats i riksdagen

Ida Ekeroth, 24, från Mariestad har nu tagit plats i Sveriges riksdag.

När Mariestadsbon Urban Ahlin (S) efter valet förra året valdes till talman ersattes han i riksdagen av Erik Ezelius från Tidaholm. Ezelius är föräldraledig under hösten, vilket öppnat dörren till riksdagen för Ida Ekeroth, 24. I tre månader ska hon prova på livet som riksdagsledamot som ersättare i skatteutskottet. Ida var sjätte namn på Socialdemokraternas valsedel till riksdagen i valet 2014.

– Det finns många utmaningar i vårt samhälle, precis som det finns många andra länder. Bostadsbyggande, arbete och integration går hand i hand, sa Ekeroth i en intervju i MT den 28 maj i år.

Ida Ekeroth rivstartade riksdagsarbetet med onsdagens partiledardebatt i riksdagen.

När Mariestadsbon Urban Ahlin (S) efter valet förra året valdes till talman ersattes han i riksdagen av Erik Ezelius från Tidaholm. Ezelius är föräldraledig under hösten, vilket öppnat dörren till riksdagen för Ida Ekeroth, 24. I tre månader ska hon prova på livet som riksdagsledamot som ersättare i skatteutskottet. Ida var sjätte namn på Socialdemokraternas valsedel till riksdagen i valet 2014.

– Det finns många utmaningar i vårt samhälle, precis som det finns många andra länder. Bostadsbyggande, arbete och integration går hand i hand, sa Ekeroth i en intervju i MT den 28 maj i år.

Ida Ekeroth rivstartade riksdagsarbetet med onsdagens partiledardebatt i riksdagen.