14 okt 2015 06:00

14 okt 2015 06:00

Därför tvekar kommunchefen

MARIESTAD

Vem ska bygga Mariestads nästa trygghetsboende? Kommunchef Lars Arvidsson förklarar varför han ser fördelar med kommunala bostadsbolaget Mariehus AB, i stället för RKHF Mariestads äldreboende (samarbete mellan Riksbyggen och Mariestads kommun).

– Det planerade boendet handlar om traditionella hyresrätter med en del specialsaker. När det gäller hyresadministration har vi i dag en fungerande organisation för det inom Mariehus. Därför vill jag återkoppla de frågeställningarna till Riksbyggen, säger Lars Arvidsson.

Kommunchefen nämner också kommunal borgen och bankgarantier som eventuella frågetecken vid en nybyggnation av äldreboende med Riksbyggen.

Vem ska bygga Mariestads nästa trygghetsboende? Kommunchef Lars Arvidsson förklarar varför han ser fördelar med kommunala bostadsbolaget Mariehus AB, i stället för RKHF Mariestads äldreboende (samarbete mellan Riksbyggen och Mariestads kommun).

– Det planerade boendet handlar om traditionella hyresrätter med en del specialsaker. När det gäller hyresadministration har vi i dag en fungerande organisation för det inom Mariehus. Därför vill jag återkoppla de frågeställningarna till Riksbyggen, säger Lars Arvidsson.

Kommunchefen nämner också kommunal borgen och bankgarantier som eventuella frågetecken vid en nybyggnation av äldreboende med Riksbyggen.