13 okt 2015 09:39

13 okt 2015 10:50

MT:s koncernchef Lars Ander har avlidit

Lars Ander, högste chef för NWT-koncernen, där även MT ingår, har avlidit. Han blev 74 år och gick bort efter en kort tids sjukdom.
Mediasverige har därmed förlorat en av sina mer profilskarpa och inflytelserika aktörer.

Lars Ander var son till den legendariske tidningsägaren Gustaf Ander och äldre bror till NWT:s chefredaktör Staffan Ander. När Gustaf Ander gick ur tiden år 2000 steg sonen Lars in i rollen som koncernchef. Det var en synnerligen lönsam och effektivt skött koncern han tog över ledningen för.

De följande åren – med stora tekniska förändringar och en ännu långt ifrån genomliden kris inom tidningsbranschen – ledde Lars Ander, i samarbete med yngre brodern Staffan, ett lyckosamt arbete med att förvalta och utveckla det Gustaf Ander hade skapat.

Som chef för en stor tidningskoncern, bland annat med betydande investeringar i Norge, var Lars Ander en välkänd och respekterad person.

Lars Ander efterlämnar fyra barn, Anna, Joakim, Fredrik och Carl.

Läs mer om Lars Ander här.

Lars Ander var son till den legendariske tidningsägaren Gustaf Ander och äldre bror till NWT:s chefredaktör Staffan Ander. När Gustaf Ander gick ur tiden år 2000 steg sonen Lars in i rollen som koncernchef. Det var en synnerligen lönsam och effektivt skött koncern han tog över ledningen för.

De följande åren – med stora tekniska förändringar och en ännu långt ifrån genomliden kris inom tidningsbranschen – ledde Lars Ander, i samarbete med yngre brodern Staffan, ett lyckosamt arbete med att förvalta och utveckla det Gustaf Ander hade skapat.

Som chef för en stor tidningskoncern, bland annat med betydande investeringar i Norge, var Lars Ander en välkänd och respekterad person.

Lars Ander efterlämnar fyra barn, Anna, Joakim, Fredrik och Carl.

Läs mer om Lars Ander här.