12 okt 2015 17:49

12 okt 2015 17:52

V-politiker besökte hotat skattekontor

Riksdagspolitiker på Skatteverkets lokala kontor

Till våren kommer beskedet om Skatteverkets nedläggningshotade kontor.
Under måndagen var Håkan Svenneling, Vänsterpartiets landsbygdspolitiska talesperson, på plats i Mariestad för att besöka myndighetens lokala verksamhet.

Tidigare i år kom beskedet att nio av Skatteverkets kontor skulle läggas ner, ett av dem var Mariestadskontoret. Efter massiv kritik från bland andra de nio aktuella orternas kommunpolitiker, bromsade planerna och i stället tillsattes en utredning.

Regeringen och civilminister Ardalan Shekarabi (S) gav statskontoret i uppdrag att ta fram en samlad bild på var de statliga jobben i landet finns. Tanken är att politikerna framöver ska kunna styra lokaliseringen hårdare.

Samlar åsikter

I april ska utredningen presenteras.

– Det är ett stort värde för mig som riksdagspolitiker att träffa personalen ute på de här lokala kontoren. De intrycken jag får vid sådana här besök tar jag givetvis med mig tillbaka, säger Håkan Svenneling (V), som var i Mariestad under måndagen.

Dagen inleddes med besök på Skatteverkets Mariestadskontor och fortsatte sedan med ett möte tillsammans med partiets lokala förening.

– Vi träffade både personal, fackliga representanter och ledningen på Skatteverket här i Mariestad. Ett nyttigt möte där jag fick med mig många bra synpunkter, säger Svenneling och fortsätter:

– Det är lätt att många får en bild av att det är viktigt ur maktposition att myndigheter ska ligga så centralt och så nära Rosenbad som möjligt, men så ser vi inom partiet inte på saken. Det finns mycket kompetens ute i landet och jag köper inte riktigt argumentet med att det alltid är svårare att hitta rätt kompetens om man inte befinner sig i Stockholm.

Tidigare i år kom beskedet att nio av Skatteverkets kontor skulle läggas ner, ett av dem var Mariestadskontoret. Efter massiv kritik från bland andra de nio aktuella orternas kommunpolitiker, bromsade planerna och i stället tillsattes en utredning.

Regeringen och civilminister Ardalan Shekarabi (S) gav statskontoret i uppdrag att ta fram en samlad bild på var de statliga jobben i landet finns. Tanken är att politikerna framöver ska kunna styra lokaliseringen hårdare.

Samlar åsikter

I april ska utredningen presenteras.

– Det är ett stort värde för mig som riksdagspolitiker att träffa personalen ute på de här lokala kontoren. De intrycken jag får vid sådana här besök tar jag givetvis med mig tillbaka, säger Håkan Svenneling (V), som var i Mariestad under måndagen.

Dagen inleddes med besök på Skatteverkets Mariestadskontor och fortsatte sedan med ett möte tillsammans med partiets lokala förening.

– Vi träffade både personal, fackliga representanter och ledningen på Skatteverket här i Mariestad. Ett nyttigt möte där jag fick med mig många bra synpunkter, säger Svenneling och fortsätter:

– Det är lätt att många får en bild av att det är viktigt ur maktposition att myndigheter ska ligga så centralt och så nära Rosenbad som möjligt, men så ser vi inom partiet inte på saken. Det finns mycket kompetens ute i landet och jag köper inte riktigt argumentet med att det alltid är svårare att hitta rätt kompetens om man inte befinner sig i Stockholm.

  • Johanna Drath