12 okt 2015 19:11

12 okt 2015 19:11

Fick insyn i svensk demokrati

MARIESTAD

Ett 40-tal kursdeltagare på ABC kraften, som bland annat håller i en sorts fördjupad utbildning i Svenska för invandrare, besökte på måndagseftermiddagen kommunstyrelsens möte i Mariestad. Politikerna i kommunstyrelsen konstaterade glatt att de för ovanlighetens skull inte var ensamma (plus några föredragande tjänstemän) i Vänersalen.

Utbildare Ann Villadsen berättar att tanken med studiebesöket var att de studerande skulle få en inblick i hur svensk demokrati fungerar. Intrycken blev senare föremål för diskussion.

– Vi är en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen. Förutom kurser i svenska har vi även matematik och data. På förmiddagen har vi fyra timmar SFI, på eftermiddagen har vi mer yrkesinriktade ämnen. Målet är att de snabbare ska komma ut i arbete, säger Ann Villadsen.

Ett 40-tal kursdeltagare på ABC kraften, som bland annat håller i en sorts fördjupad utbildning i Svenska för invandrare, besökte på måndagseftermiddagen kommunstyrelsens möte i Mariestad. Politikerna i kommunstyrelsen konstaterade glatt att de för ovanlighetens skull inte var ensamma (plus några föredragande tjänstemän) i Vänersalen.

Utbildare Ann Villadsen berättar att tanken med studiebesöket var att de studerande skulle få en inblick i hur svensk demokrati fungerar. Intrycken blev senare föremål för diskussion.

– Vi är en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen. Förutom kurser i svenska har vi även matematik och data. På förmiddagen har vi fyra timmar SFI, på eftermiddagen har vi mer yrkesinriktade ämnen. Målet är att de snabbare ska komma ut i arbete, säger Ann Villadsen.