11 okt 2015 15:15

11 okt 2015 15:20

Två buskörare greps av polisen

Brände gummi på parkering

Polisen grep på lördagen två misstänkta bilförare för buskörning i Mariestad.
Det handlar om två Mariestadsbor i 20-årsåldern.

Natten till lördagen var det varit buskörning på Coop-parkeringen vid Storegårdsvägen. När personalen kom till sin arbetsplats på morgonen var hela asfaltsparkeringen fylld av gummimärken från ett gäng bilar som sladdat runt.

Vid platsen ligger även butiker som Mekonomen, Dollarstore och ÖB.

Skräpigt

– Vi stängde butiken 21.15 på fredagen och första personen var här vid halv sju på lördagen, då var hela asfalten full av spår. Dessutom låg det ölburkar asfalten, samt en massa annan skit, berättar Rebecka Johansson på Coop.

Mariestad har haft mycket problem med buskörning de senaste åren. Det anordnas även illegala streetrace på stadens gator – oftast vid Haggården.

Greps

På lördagskvällen höll polisen spaning vid platsen och grep sedan två Mariestadsbor i 20-årsåldern som körde runt, runt på platsen. De unga männen körde var sitt fordon och är nu misstänkta för vårdslöshet i trafik, samt framkallande av fara för annan.

Det fanns även bristfälligheter och ändringar på något av fordonen.

– De blev nog överraskade när vi dök upp på platsen. Runt om dem fanns även ett större gäng som tittade på, berättar Folke Johansson, närpolisbefäl vid Mariestadspolisen.

– Killarna är rapporterade och kommer sedan att höras om händelsen.

Natten till lördagen var det varit buskörning på Coop-parkeringen vid Storegårdsvägen. När personalen kom till sin arbetsplats på morgonen var hela asfaltsparkeringen fylld av gummimärken från ett gäng bilar som sladdat runt.

Vid platsen ligger även butiker som Mekonomen, Dollarstore och ÖB.

Skräpigt

– Vi stängde butiken 21.15 på fredagen och första personen var här vid halv sju på lördagen, då var hela asfalten full av spår. Dessutom låg det ölburkar asfalten, samt en massa annan skit, berättar Rebecka Johansson på Coop.

Mariestad har haft mycket problem med buskörning de senaste åren. Det anordnas även illegala streetrace på stadens gator – oftast vid Haggården.

Greps

På lördagskvällen höll polisen spaning vid platsen och grep sedan två Mariestadsbor i 20-årsåldern som körde runt, runt på platsen. De unga männen körde var sitt fordon och är nu misstänkta för vårdslöshet i trafik, samt framkallande av fara för annan.

Det fanns även bristfälligheter och ändringar på något av fordonen.

– De blev nog överraskade när vi dök upp på platsen. Runt om dem fanns även ett större gäng som tittade på, berättar Folke Johansson, närpolisbefäl vid Mariestadspolisen.

– Killarna är rapporterade och kommer sedan att höras om händelsen.